Secretul unei sănătăţi de fier sau al tinereţii fără bătrâneţe: apa de busuioc

Povestea care urmează am auzit-o de la Domnul Ioan Groza cunoscutul terapeut naturist din Arad.

Acum ceva vreme, am cunoscut un cuplu în care ea era foarte tânără și luminoasă, iar el era foarte bătrân. Am crezut că erau tată și fiică, iar când ea mi l-a prezentat drept ”soțul meu”, nu mi-am putut reține un zâmbet. După ce am mai discutat și s-a mai destins atmosfera, la un moment dat, acea femeie a zis:

- Știu de ce ați zâmbit când vi l-am prezentat pe soțul meu. Considerați că eu sunt tânără și el este bătrân, dar să știți că între noi este o diferență de doar trei ani.

- Nu se poate, doamnă!.

- Dar câți ani îmi dați Domnule?.

- Să tot aveți 32 de ani sau, hai să zic maxim 35 de ani.

- Ei bine, am...65 de ani, iar eu am înlemnit.

- Dar cum v-ați menținut această tinerețe?

- De la vârsta de 20 de ani, consum apă cu busuioc. Pun într-un borcan cu apă 3 crenguțe de busuioc uscat numai iarna și primăvara, și busuioc verde, vara și toamna. Acest preparat cu busuioc, pur și simplu îmi menține tinerețea.

Și mi-au adus și cărțile de identitate, pentru că mie nu-mi venea să cred.

- Soțul meu bea țuică, iar eu beau apă de busuioc, mi-a explicat doamna.

O plantă binecuvântată de zei: busuiocul. De sute de ani, fetele nemăritate își pun un fir de busuioc sub pernă, în ajun de Bobotează, pentru ca să li se arate în vis ursitul. Tradiția este mai veche decât ne închipuim noi și este greu de stabilit originea ei. O legendă românească spune că busuiocul s-ar fi născut din mormântul unei fete udat cu lacrimi de către iubitul ei, pe care îl chema Busuioc.

Tot tradiția cere ca busuiocul să fie ținut la icoană, purtat la sân, închis într-un medalion sau în geantă, deoarece reprezintă un adevărat talisman care te protejează contra farmecelor și atrage dragostea fiind simbolul fidelității și al relațiilor de lungă durată. Fetele care se trezesc de dimineață, de Bobotează, se stropesc cu apă sfințită de busuioc ca să fie plăcute de băieți. De Anul Nou, duc la apă un mănunchi de busuioc și îl lasă pe mal, ca să vadă cel îndrăgit că este așteptat.

Lăsând tradiția la o parte, busuiocul, plantă originară din orient, respectiv din Pakistan și Thailanda, este un condiment apreciat, asociat de cele mai multe ori cu bucătăria italienească. Florile, dar mai ales frunzele acestei plante, sunt folosite, proaspete sau deshidratate, pentru a da o savoare aparte mâncărurilor.

Busuiocul este o sursă importantă de fier, calciu, vitamina A, conținând și vitamina B-6, magneziu, precum și potasiu. Merită menționate câteva din preparatele înnobilate datorită aromei acestei plantei:

  • Este un condiment perfect în sosurile cu legume asociate fripturilor de vită sau pui fript.
  • Frunzele de busuioc subțiri, tăiate mărunt și amestecate în maioneză, fac un sos bun pentru pește. Se folosesc în combinație cu sosuri sau gemuri de fructe, în special cele din căpșuni, zmeură sau prune.
  • Condimentează plăcut orice salată, alături de roșii, castraveți, ardei și verdeață.
  • Dă o aromă apetisantă salatelor de rădăcinoase rase, precum țelină, morcovi, sfeclă.
  • Condimentează plăcut mâncarea de macaroane fierte, alături de unt, cașcaval sau alte brânzeturi, fiind o veche specialitate napolitană.
  • Este foarte apreciat în mâncărurile sofisticate, la care necesită un plus de culoare, de prospețime și de aromă.

Busuiocul are și principii active, cu efecte benefice asupra sănătății. Iată câteva:

  1. Îmbunătățește digestia. Este un remediu eficient împotriva crampelor, balonării și flatulenței, datorită unui element conținut în busuioc numit estragol.
  2. Combate durerile articulare și răul de mișcare.
  3. Previne cancerul intestinal. Antioxidanții, pe care îi conține,
    ameliorează efectul radicalilor liberi conținuți fie în toxinele produse de organism, fie în elementele nocive din mediu.
  4. Stimulează lactația. Deși uleiul esențial de busuioc, luat ca atare, nu este indicat femeilor însărcinate și celor care alăptează, infuzia de busuioc, corect dozată, poate stimula lactația.
  5. Este un bun energizant. Consumul de frunze, dar și simpla inhalare a aromei busuiocului, au un efect euforic.

Nu pot încheia fără să observ că, dacă fetele tinere își pun busuioc sub pernă, ca să-și cunoască viitorul, și femeile în vârstă au motive să-l utilizeze tot sub pernă, datorită faptului că induce un somn plăcut. Se spune că orice femeie, chiar și în vârstă, dacă doarme sub efectul aromei de busuioc proaspăt, se visează o tânără doamnă.

Busuiocul, secretul tinereții. Secretul tinereții este încă un mister, totuși ajutorul poate veni chiar din grădină, mai ales că beneficiile unor plante sunt tot mai des descoperite. Un ajutor divin puteți obține prin introducerea busuiocului în preparatele culinare. Potrivit studiilor recente, busuiocul protejează împotriva efectelor îmbătrânirii.

Extractele din busuioc au fost folosite din vechime în India și anumite zone din Asia, întrucât reîntinerește și asigură echilibrul psihic și fizic, relatează dailymail.com.

Busuiocul, și mai ales cel sfințit, este eficient, deoarece neutralizează radicalii liberi care sunt implicați în reacțiile toxice ale organismului și accelerează îmbătrânirea, spun specialiștii. Radicalii liberi atacă organele esențiale cum ar fi inima, ficatul și creierul.

Studiul a validat uzul tradițional al plantei drept întreținere a
tinereții arătând cum acționează la nivelul celulelor a declarat Dr. Shinde, originar din India.

Mircea Vintilescu

Procurarea antibioticelor fără card de sănătate şi fără compensate

Cel mai puternic antibiotic natural care ucide toate infecțiile din organism este un remediu pe bază de plante. Formula de bază a acestui tonic puternic datează din Europa medievală, epoca în care oamenii au suferit tot felul de boli și epidemii. Acest tonic, maestru în curățare, este de fapt un antibiotic care ucide bacteriile gram-pozitive și gram-negative. De asemenea, are o formulă antivirală și antifungică puternică, crește circulația sângelui și a fluxului limfatic, în toate părțile corpului.

Amestecul respectiv a ajutat mulți oameni să vindece multe boli virale, bacteriene, parazitare și fungice, a vindecat chiar și ciuma! Puterea sa ar trebui să nu mai fie de acum înainte subestimată. Poate vindeca marea majoritate a afecțiunilor cronice, încurajează circulația sângelui și purifică sângele. Această formulă a ajutat milioane de oameni de-a lungul secolelor pentru a lupta cu cele mai mortale boli.

Secretul stă în combinația puternică de înaltă calitate a mai multor produse naturale și ingrediente proaspete! Pentru a rezuma, acest tonic este eficient în tratamentul tuturor bolilor, întărește cu succes sistemul imunitar, acționează ca un antiviral, antibacterian, antifungic și ca un medicament antiparazitar. Ajută la vindecarea celor mai severe infecții.

Avertisment!
Cred ca ar fi mai bine sa purtați mănuși în timpul pregătirii, în special atunci când trebuie să manipulați ardeiul iute, deoarece nu este plăcut să vă alegeți cu furnicături pe mâini! Fiți atenți, mirosul este foarte puternic și poate stimula sinusurile instantaneu!

Ingrediente:

• 700 ml oțet din cidru de mere;
• ¼ cană de usturoi tocat foarte mărunt;
• ¼ cană de ceapă tocată mărunt;
• 2-3 ardei proaspeți și extrem de iuți tocați foarte mărunt;
• ¼ cană de ghimbir dat pe răzătoare (mărime cât mai mică);
• 2 linguri de hrean ras;
• 2 linguri de pulbere de turmeric sau 2 bucăți de rădăcină de curcuma rasă.

Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele într-un castron, cu excepția oțetului. Se transferă amestecul apoi într-un borcan.

Se toarnă peste ingrediente oțetul, se închide borcanul și se agită bine. Păstrați borcanul într-un loc răcoros și uscat timp de 2 săptămâni. A se agita bine de mai multe ori pe zi. După 14 zile, se strecoară lichidul cu ajutorul unui tifon, pentru a se separa lichidul. Nu aveti nevoie să-l pastrați în frigider. Acesta cu siguranță nu se va altera.

Alte sfaturi:
Puteți să-l utilizați în bucătărie amestecându-l cu puțin ulei pentru a-l folosi la diverse salate sau mâncăruri.

Utilizare:
Atenție: Gustul este foarte intens și puternic! Se recomandă să mâncați o felie de portocală sau lămâie după ce consumi acest tonic pentru a ușura senzația de arsură. Nu-l diluați cu apă, deoarece efectul se va reduce.

Consumați 1 lingură în fiecare zi pentru a vă întări sistemul imunitar și pentru a lupta cu răceala. Măriți cantitatea în fiecare zi, până când ajungeți la o doză de aproximativ 1 pahar mic pe zi (de mărimea unui pahar de lichior).

Dacă vă luptați cu boli mai grave sau cu infecții severe, luați o lingură de tonic de 5-6 ori pe zi. Poate fi consumat și de femeile însărcinate cât și de copii (folosiți doze cât mai mici), deoarece ingredientele folosite sunt naturale și nu conțin toxine.

Beneficii pentru sănătate:

Usturoiul este un antibiotic puternic, cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Spre deosebire de antibioticele chimice care omoară milioane de bacterii prietenoase din corpul tău, usturoiul omoară doar bacteriile neprietenoase. Usturoiul, de asemenea, încurajează și crește nivelul de bacterii sănătoase. Este un agent antifungic puternic ce distruge orice antigen, ce provoacă o gamă largă de boli.

Ceapa este leguma cea mai apropiată de usturoi, având o acțiune similară, dar puțin mai blândă. Împreună, acestea creează un duo extrem de puternic în lupta împotriva oricăror boli.

Hreanul este o plantă puternică, eficientă pentru sinusuri și plămâni. Hreanul deschide canalele sinusurilor și stimulează circulația, iar țn cazul în care răceala și gripa apar, majoritatea medicilor ți-l prescrie.

Ghimbirul are proprietăți anti-inflamatorii puternice și este un stimulent puternic pentru circulație.

Ardeiul iute este cel mai puternic stimulator de circulație. Datorită proprietăților pe care le are acesta, acționează ca un antibiotic în lupta împotriva bolilor el acționând exact acolo unde este cea mai mare nevoie.

Curcuma este condimentul cel mai desăvârșit ce curăță infecția și reduce inflamația. Blochează dezvoltarea cancerului și previne demența. Este deosebit de util pentru cei care se luptă cu durerile articulare.

Oțetul din cidru de mere este părintele medicinei naturiste, așa cum a fost denumit de Hipocrate. El a fost utilizat încă din antichitate (anul 400 î.Hr.) datorită proprietăților sale sănătoase. Se spune că Hipocrate a folosit doar două remedii: mierea și oțetul din cidru de mere. Oțetul din cidru de mere conține pectină, o fibră care reduce colesterolul rău și reglează tensiunea arterială. El ajută și la extracția calciului din alimentele cu care intră în amestec, ajutând procesul de menținere a rezistenței osoaselor. Oțetul de mere este foarte bogat și în potasiu care contribuie la eliminarea deșeurilor toxice acumulate în organism. Oțetul de mere conține acid malic, eficient în lupta împotriva infecțiilor fungice și bacteriene. Acest acid dizolvă depozitele de acid uric care se formează în jurul articulațiilor, astfel ameliorează durerile articulare. Acidul uric este dizolvat ulterior și eliminat din organism. Se crede că oțetul din cidru de mere este util în tratarea stărilor cum ar fi constipația, durerile de cap, artrita, oase slabe, indigestie, colesterol ridicat, diaree, eczeme, ochi inflamați, oboseală cronică, intoxicație alimentară ușoară, căderea părului, hipertensiune arterială, obezitate și multe alte probleme de sănătate.

Maestrul tonic, așa cum îmi place să-l denumesc, este cea mai bună combinație pentru lupta împotriva tuturor bolilor existente. Nu există ceva mai bun! Așadar, protejați-vă sănătatea folosind antibiotice naturale!

Acest articol este oferit sub licența Creative Commons. Îl puteți republica oriunde incluzând autorul, sursa și să lăsați toate link-urile intacte. Despre autor: Cristian Iacov este autor pentru ”Secretele.com”. Îmi doresc să vă dezvălui secretul sănătății naturale pentru cunoașterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie să lăsăm o moștenire fără secrete generațiilor viitoare!

Mircea Vintilescu

Ceauşescu a murit de pomană

Totul a pornit de la o simplă fotografie, în care un fotograf, militar din trupele speciale de parașutiști ale Serviciului de Informații Speciale a prins momentul căderii căciulii lui Ceaușescu în timpul execuției. Mulți bănuie că-i o lucrătură în computer, dar din păcate este reală și pe viu…

Ceaușescu garantase împrumuturile contractate de la FMI cu aurul Apusenilor! Ceea ce știm, e că la Roșia Montană se află zăcăminte foarte importante de arsen, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadiu și mai ales WOLFRAM, toate având aplicații militare și industriale strategice.

Wolframul, metalul cu punct de topire extrem de înalt, este folosit în industria aerospațială, dar și în ogivele nucleare. Wolframul se găsește în condiții optime de exploatare doar în două locuri pe planetă, respectiv în Afganistan și în România (în Munții Apuseni).

În anul 1982, România atingea vârful de plată al datoriei externe de 11 miliarde USD către FMI și avea nevoie de lichidități pentru a nu intra în incapacitate de plată. Conform contractului semnat cu FMI, incapacitatea de plată presupunea cedarea aurului din Apuseni, cu care România garantase împrumuturile.

Institutul de Prospecțiuni și Foraje Geofizice, aduce la cunoștința lui Ceaușescu că în Apuseni, pe lângă aur se află și alte comori extrem de importante. Aflând acestea, Ceaușescu ia o decizie care uimește Planeta. În loc sa permită FMI-ului începerea exploatării din Apuseni și de la Roșia Montană, Ceaușescu plătește până în 1985 întreg debitul de 11 miliarde USD.

Eforturile întregii țări au fost imense. Majoritatea produselor alimentare luau calea exportului, energia electrică era direcționată 99% spre producția industrială, limitând astfel în multe cazuri accesul populației la iluminatul casnic. Efortul imens făcut de popor în acele vremuri viza indirect salvarea zăcămintelor din Munții Apuseni, zăcăminte girate ca de altfel și astăzi FMI-ului.

Plata datoriilor înainte de termen a înfuriat rău FMI-ul, astfel că am fost penalizați aspru prin aproape triplarea dobânzii de drept. Exact precum un cămătar fără scrupule, FMI-ul a mai luat un rând de piele de pe noi, dându-ne un nou termen pentru luna martie 1989. Noul termen de 4 ani a fost din nou devansat de Ceaușescu, care cu ajutorul sacrificiilor imense făcute de popor reușește să strângă suma totală care ne elibera de absolut orice datorie cu un an mai devreme!

Din 1988 România nu mai avea datorii și nu doar din martie 1989 cum unii trădători încearcă să modifice adevărul, pentru a ascunde de fapt cele peste 18 miliarde avute în plus la momentul atacării României, miliarde a căror urmă e îngropată deocamdată în filele dosarului BANCOREX.

România era o mașină de făcut bani, de făcut valută forte și nicidecum un morman de fier vechi cum a afirmat agentul străin Petre Roman. Cele 18 miliarde avute în plus se constituiau din lichidități bancare sub formă de rezerve valutare, creanțe și sume aflate în curs de achitare ca urmare a exporturilor efectuate.

De ciudă că România nu mai are datorii, n-i s-a retras de îndată de către S.U.A. Clauza Națiunii celei mai Favorizate. Plusul imens de 18 miliarde U.S.D. a început să producă modernizări în industrie. UM Cugir spre exemplu a fost dotata cu strunguri noi nouțe suedeze, strunguri care erau dotate cu CNC, comandă numerică computerizată. Inginerii de atunci au amânat schimbarea liniilor tehnologice pe diverse motive, iar după lovitura de stat din decembrie 1989 strungurile moderne, utilajele noi destinate retehnologizării, au rămas la comandă, tot în magazii. Nu numai la UM Cugir ci în întreaga țară s-a pus stop punerii în funcțiune a utilajelor noi, deja achiziționate.

Industria românească trebuia oprită. Utilajele noi, strunguri, freze, etc. au ajuns la fier vechi conform directivei date de străinul Petre Roman, actualmente parlamentar PNL.

Fără a avea datorii majore, Ceaușescu pune la cale un plan de exploatare al Apusenilor încă din 1985. Atât FMI-ul înnebunește de-a dreptul, cât și magnatul Soros. Planul cu bătaie lungă al lui Ceaușescu le da insomnii și palpitații deoarece până în 2040 urmau să se exploateze intensiv zăcămintele de aur, argint și metale rare, ce urmau să aducă României un profit evaluat în 2013 la nu mai puțin de 400-500 miliarde de euro!!! numai sub formă de PROFIT!!!

Deja se întrecea orice măsură. România nu mai avea nevoie de nimic din afară, își acoperea singură necesarul intern, exporta masiv, și punea la cale împreună cu China, Iranul și Libia, o replica a FMI, prin BANCOREX. Pentru aceasta Ceaușescu trebuia condamnat la moarte prin împușcare și România condamnată la jaf și sărăcie!

Care dintre dumneavoastră n-ați strânge cureaua și n-ați agonisi bănuț cu bănuț timp de 8 ani pentru ca apoi să trăiți 1000 de ani voi și neamul vostru în bogăție și prosperitate?

Mai mult decât atât, imaginați-vă ce sume s-au pus în joc de FMI, de Soros sau alții lezați de independența noastră financiară pentru a se cumpăra geologi precum Gelu Voican Voiculescu care a fost geolog la Roșia Montană până la revoluție, bancheri ca Mugur Isărescu fost economist la Institutul Bancar Mondial, economiști ca Stolojan și Văcăroiu au fost colegi la Institutul Național de Planificare Economică dar nu în ultimul rând ingineri care să amine retehnologizarea, merceologi care să deturneze fluxul de aprovizionare cu alimente?

Aici a greșit Nicolae Ceaușescu deoarece trădarea a venit de lângă el. Dar asta-i altă poveste la care n-am cum să nu revin. S-a văzut clar scena teroristului prezentat la TVR 1 pe data de 23 decembrie 1989, scenă care a scăpat de controlul regiei și care din neatenția cameramanului la surprins în continuare pe ofițerul care cică l-ar fi prins pe așa zisul terorist cum îl felicita pe acesta!!!!!!!!!! BRAVO MĂI, hai că te-ai descurcat bine, au fost cuvintele de lauda ce au sincronizat surâsul șmecheresc al acelui actor nenorocit!

Înregistrarea există și a intrat în posesia multora care au arătat-o la rândul lor la mai multor prieteni. Și spre uimirea tuturor nu s-a primit decât răspunsuri pline de indiferență, ilogice și parcă din partea unora cărora le-a fost șters creierul.

Ceaușescu a demonstrat în timpul procesului ilegal că a fost un conducător adevarat ce nu făcea compromisuri nici chiar în fața morții. Chiar și acum după 24 și ceva de ani, Iliescu și ceilalți poarta-n suflet frica că Ceaușescu s-ar putea întoarce. Ei simt ceva și chiar au dreptate. Ceaușescu este încă viu în mentalul colectiv al românilor și istoria îl va răzbuna!

Promit să revin foarte curând cu noi informații despre motivul secret din nou cu Roșia Montană care a constituit și mobilul vizitei avute de Victoria Nuland (secretarul de stat American) la palatul Cotroceni și despre posibila legătură dintre cutremurul anunțat de aproape 1 an pe site-ul oficial al ambasadei S.U.A. din București și nesupunerea României de a permite exploatarea zăcămintelor din Apuseni, dar nu numai atât!

Interesant este faptul că acest material a fost pus pe pagina mea de FB de către un cunoscut din tinerețea mea, român neaoș, care trăiește de mai bine de 25 de ani în S.U.A., cu rugămintea de a-l difuza. Acest cunoscut m-a rugat ca pentru moment să-i păstrez anonimatul dorind ca la momentul pe care îl va considera numai el oportun, să-și dezvăluie și identitatea.

Mircea Vintilescu

Demagogia europeană asupra spiritului de solidaritate umană

Zilnic văd scene pe care nu pot să le explic nepoților mei, dar pe care, mai tragic, nici eu nu pot să le înțeleg. Mă refer la exodul populației din zonele de conflict sau din zonele cu o sărăcie extremă a lumii spre țări care încearcă în mod iresponsabil să-și etaleze fie indiferența sau condamnarea fenomenului de migrație, fie manifestă o indulgență declarativă față de suferințele a zeci de mii de suflete, atitudinii care evidențiază nu numai o neputință decizională, dar o gravă atitudine de înstrăinare a individului față de semenii lui.

Nu cred că este normal să tratăm această problemă așa cum este ea prezentată că se produce în multe țări precum Ungaria sau Danemarca ori la nivelul întregului spațiu al Europei Occidentale. Văd mii de oameni care au pornit în lungul drum al pribegiei prin țări dezvoltate, dar care manifestă o indiferență totală chiar la nivelul protecției propriului lor popor. Cum este posibil să lași mii de oameni, dar mai ales copii să doarmă în câmp sau să mărșăluiască pe unde îi duce capul sau să fie la cheremul traficanților de suflete?

Dacă din cauze total insalubre în care conviețuiesc și mărșăluiesc aceste mii de suflete va izbucnii o epidemie de tipul tuberculozei, a poliomielitei, a holerei su mai știu eu ce, cum va reuși țara respectivă să-și păzească populația de baștină? Oare aceste guverne nu s-au gândit că pot acum în mileniul III de civilizație să asigure condiții omenești de circulație a acestor transfugi? Oare nu avem autobuze, trenuri, medici, personal cu răspunderi sociale etc. astfel ca să satisfacem dorința Germaniei de a primi și caza pe toți acești oameni loviți de soartă?

Mă cutremură gândul că la o posibilă producere a unei catastrofe naturale, cum ar fi creșterea nivelului oceanului planetar cu 0,5 sau 1,0 m, când zonele costiere ale continentelor vor fi inundate, iar multe așezări mari sau chiar state vor fi în pericol de a dispărea cu totul (vezi New York, Londra sau Olanda ori arhipelaguri întregi de insule din Pacific sau din Oceanul Indian etc.). Ce vom face atunci cu milioanele de oameni care au pierdut totul fugind din calea dezastrului? Ne vom tocmii la modul cum îi vom repartiza în alte zone mai sigure sau vom pune mitraliera pe ei?

Văd că la nivelul instituțiilor internaționale ne pierdem timpul pentru a defini ce înseamnă refugiat, de câte categorii sunt aceștia, ce înseamnă emigrant, cum trebuiesc ei categorisiți în funcție de religie, grad de cultură, vârstă, pregătire profesională etc., dar nu vrem să înțelegem și mai ales să acționăm pentru a salva atât viețile celor năpăstuiți de soartă, cât mai ales viețile celor care urmează a îi primii și mai ales a le asigura integrarea lor pentru această mare masă de suflete aflate într-o dificultate disperată.

Nu avem un cod de proceduri pentru preluarea acestor suflete chinuite de soartă, apoi nu ne interesează să vedem cum trebuie ei tratați și nu în ultimul rând cum trebuie să se integreze și mai ales cum trebuie să le impunem să respecte niște reguli elementare pentru noii veniți. Apoi nu ne interesează nimic legat de asigurarea protecției atât pentru populația locală cât și pentru cei noii veniți. Ne comportăm iresponsabil fără a înțelege că indiferența, dar mai ales disperarea umană poate genera conflicte care vor dezechilibra total pacea la nivel planetar.

Păcat că la aceste probleme majore ale umanității am promovat lideri incompetenți sau iresponsabili, care din lipsă de educație și mai ales de viziune vor afecta viitorul unor mari comunități umane. Constat că vorbim mult, dar fără rost, chiar unii vorbesc numai prostii grave și nu facem nimic durabil și în folosul omului. Ne dăm cu părerea în reuniuni regionale, dar batem pasul pe loc în ceea ce privește spiritu umanitar pe care ar trebui să-l etalăm după mai bine de 2000 de ani de la învățăturile lui Isus, cel ce ne-a lăsat un cod comportamental față de semenii noștri, dar pe care refuzăm cam de mult timp să-l punem în practică.

Îmi amintesc acum cu multă plăcere de spusele tatălui meu, care fiind soldat la granița de nord a României anilor 1942, primise ordin ca să primească atât evreii, cât și polonezii care se refugiau cu multă disperare din calea invadatorilor naziști, dar care au fost preluați absolut toți câți au venit și au fost ospătați și cazați nu numai în cazărmi, ci chiar la diferite gospodării ale multor sate din Bucovina și din nordul Moldovei. Cuvântul de ordine de atunci suna cam așa: ”Nu disperați oameni buni, căci în România nu este o problemă să vă dăruim o pâine, o cană de lapte și mai ales un adăpost sigur”.

Iată că după mai bine de 70 de ani constat că la nivel umanitar am INVOLUAT, avem legi care în loc să ne unească, NE ÎNSTRĂINEAZĂ unul de altul, dezvoltăm și încurajăm EGOISMUL uman și mai ales DEMAGOGIA. După cum a reacționat Europa civilizată la acest prim test al solidarității umane, se impune să apreciem că este REPETENTĂ, că acești conducători care o guvernează nu au înțeles nimic din istoria acestui continent, iar nivelul lor de cultură și educație politică este LAMENTABIL.

Cu un asemenea comportament vom merge sigur nu spre bunăstare și progres, ci spre DEZASTRUL CIVILIZAȚIEI EUROPENE și zău că este tare păcat.

Mircea Vintilescu

Perseverenţă

Constat că sunt o mulțime de lucruri de dezbătut de către acel segment educat al societății civile, gen inundațiile catastrofale din Japonia și din Italia asociate cu alunecările de teren care evidențiază colții schimbărilor climatice ce ne afectează și pe noi, apoi problema utilizării de către insurgenții ISIS, deocamdată numai pe teritoriul Siriei, a armelor chimice de distrugere în masă, dar nu în ultimul rând a modului cum vom înțelege să restructurăm și să reorganizăm statul român, dar văd că poți să consemnezi cât vrei, căci puțini te citesc, foarte puțini înțeleg și nimeni nu se încumetă să se implice cu nimic.

Dar pentru mine acest lucru nu reprezintă un impediment sau un motiv de a renunța la datoria mea de cetățean responsabil de a spune ce gândesc și de ce gândesc într-un fel sau altul pentru a ne trezi din această stare de neputință mentală și atitudinală, chiar și în condițiile în care unii vor zâmbi satisfăcuți că nu se face nimic civic în România.

Cu această ocazie mă adresez celor care au sesizat și ei acest fenomen cu rugămintea de a nu abandona rolul lor de cetățeni educați, de a continua rolul de adevărați apostoli pentru neamul românesc care este bine ajutat să se scalde în mediocritate pentru a putea îmbrăca curând și haina imbecilizării.

Lipsa de atitudine a cetățeanului la tot ce se întâmplă strâmb în România este echivalentul anestezicului pe care autoritățile doresc să-l folosească împotriva cetățeanului și al societății civile pentru a evita să-și asume răspunderea pentru toate eșecurile în care au băgat această țară timp de 25 de ani.

Implicarea pe care o solicit cetățenilor români este echivalentul noului tip de patriotism necesar pentru a putea aspira la bunăstare, la unitate de neam și țară, pentru a ne putea uita fără jenă în ochii copiilor și nepoților noștri, pentru că toți trebuie să înțelegem că avem ce apăra în cadrul acestei țări. Din aceste considerente eu voi PERSEVERA în a promova spiritul de implicare civică deoarece pentru mine DREPTUL LA VIAȚĂ, LA SĂNĂTATE, BUNĂSTARE ȘI LIBERTATE REPREZINTĂ VALORI SUPREME de la care nu am să mă abat sub nici o formă.

Dacă nu vă este jenă de voi, de copiii voștri sau de nepoți ori de generațiile viitoare care or veni după noi, încercați de a apăra acestor valori supreme și de a vă implica responsabil în viața comunității în care trăiți, pentru că numai aceasta este calea care ne va bloca în viitor statutul de refugiați dintr-o țară bolnavă de indiferența cetățeanului și care a fost cucerită de armata incompetenților politici față de care manifestăm o toleranță de neconceput sau mai bine zis de neacceptat.

Mircea Vintilescu

De mii de ani suntem minţiţi

Din fragedă pruncie ni se tot toarnă gogoși despre bunătatea poporului român, despre toleranța lui și despre cumsecădenia în raport cu vecinii și conlocuitorii de toate neamurile. Acest popor își trage deșteptăciunea, frumusețea și mândria tocmai datorită acestui amalgam de nații care conviețuiesc de milenii împreună.


AȘA O FI OARE?


Poate am fost prea sofisticat în expresie, dar hai să simplific. De mii de ani, hoarde nomade sunt prinse în acest amețitor du-te-vino de-a lungul și de-a latul continentelor. Europa nu putea să scape din această veșnică reconfigurare de etnii și frontiere. Istoria a consemnat cicluri de migrații dinspre zonele așa-numite barbare (și pe bună dreptate), către zonele prospere, așezate pe cele mai sigure și mai pitorești zone de uscat. Astfel am asistat la un nou tip de reconfigurare a societăților umane. Astfel națiunile s-au împărțit în sărace și bogate. Cum era de așteptat, națiunile grupate în state, s-au așezat în dispunere radială pe întinsul continentelor, pornind de la cele mai bogate - în zona intern continentală, în timp ce statele mai sărace au fost îngăduite să se așeze la periferie, din motive de securizare a statelor bogate și pe motiv de asigurare de carne de tun dușmanilor.


Iată că suntem martorii unui astfel de experiment desfășurat pe viu, în care statele bogate vor repeta aceste șiretlicuri, păcălindu-ne (a câta oară?) să primim în rândul nostru drojdia rezultată din valul de migratoare. Scenariul e simplu: valul încearcă să spargă digul pe zonele consolidate ale Europei, pe alocuri va penetra (datorită hăndrălăilor de care are nevoie Uniunea) digul, iar ce nu va reuși să treacă se va retrage către zonele mai molcome din aval, unde se va contopi cu restul masei de apă de ploaie care suntem noi, țările de mâna a treia ale continentului. Dezrădăcinații migratori nu vor avea alternativă, vor învăța limba, obiceiurile (proaste) și specificul locului, iar noi ne vom mândri în continuare cu toleranța și cu sufletul nostru bun. Așa am ajuns, din daci cu suflet mare, MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI!

Dumitru Zburlea

Când legea nu mai este lege

Informația potrivit căreia Patriarhia Română dezavuează "acțiunea provocatoare" de sfințire și montare a peste 100 de cruci pe terenul viitoarei mega-moschei ce urmează a se construi la București, iar la două zile după ce în jur de 200 de persoane au participat la această sfințire și montare a crucilor de lemn, BOR a ținut să condamne acest demers. Astfel, Patriarhia și-a exprimat "surprinderea și dezaprobarea" față de acțiunea organizată, "fără binecuvântarea Arhiepiscopiei Bucureștilor, în seara zilei de 14 septembrie 2015, pe terenul din București atribuit comunității musulmane."

Apoi, nemulțumit de cele întâmplate, a mai fost și Premierul Victor Ponta, cel care a aprobat concesionarea terenului către Muftiat și cel care i-a cerut Secretarului de Stat pentru Culte Victor Opaschi să depună plângere la Poliție împotriva celor doi cetățeni (Cătălin Berenghi şi Cătălin Ioan) și "Să faceți plângere împotriva ălora!", le-a transmis Premierul.

Spre surprinderea mea, constat că informațiile care au ajuns atât la Patriarhia Română cât și la sediul Guvernului României sunt total incorecte.

Astfel, în cadrul procesiunii de sfințire a celor peste 100 de cruci care a avut loc în data de 14.09.2015, la amplasamentul pe care urmează a se realiza mega-moscheie, nimeni nu a provocat pe nimeni, apoi nimeni nu a spus să nu se construiască o mega-moscheie în București.

Toți cei prezenți la această procesiune, în calitatea lor dublă de creștini și cetățeni bucureșteni, toți plătitori de taxe și impozite, au reliefat că trebuia, așa cum spune legea, să fie consultați și să participe la luarea unei asemenea decizii.

Ei au spus și au arătat în mai multe rânduri că locația aleasă de Guvernul României și impusă în mod brutal și abuziv bucureștenilor, nu este cea mai potrivită. Nu este bine să construiești un mega edificiu de cult musulman lângă două instituții importante și profund laice ale învățământului superior, instituții care sunt reprezentative atât pentru mediul academic bucureștean, dar și pentru mediul universitar românesc.

Apoi viitorul obiectiv nu poate beneficia de o zonă de protecție corespunzătoare importanței lui, el fiind foarte expus la numeroase surse de poluare a aerului cu diferiți compuși chimici nocivi, la surse variate de zgomot și vibrații cu manifestări acute în tot timpul zilei, cât și la stresul luminos produs pe timp de noapte, toate acestea fiind datorate traficului intens care se desfășoară în zonă pe tot parcursul unei zile.

Buna funcționare a viitorului obiectiv pe acest amplasament poate fi afectată și de marea vânzoleală umană care se realizează aproape zilnic la multiplele pavilioane expoziționale din imediata apropiere a viitorului obiectiv, astfel că activitatea lui poate fi serios perturbată.

Personal cred că Premierul Victor Ponta nu cunoaște nimic despre regulile necesare a fi respectate pentru amplasarea și funcționarea corespunzătoare a unui mega obiectiv de cult musulman. Așa cum s-a obișnuit de nenumărate ori să încalce legile, a mai făcut și această gafă cu atribuirea directă, fără respectarea legilor a unui amplasament total necorespunzător pentru construirea unui mega obiectiv de cult musulman.

Toți cei participanți la această procesiune, din dorința corectă și sinceră de a arăta respect față de viitorii enoriași musulmani, au dorit să arate prin această acțiune, că în România trebuiesc respectate legile chiar și de către Guvern și mai ales de către BOR și că nu este bine ca să ne batem joc de un obiectiv de cult musulman de o asemenea amploare și importanță, astfel ca el să fie amplasat într-o zonă total necorespunzătoare.

Cred că se impunea ca însuși BOR să ceară, conform legii, o dezbatere publică lărgită pentru a vedea clar oportunitatea acestui amplasament ce a fost dat cu dedicație de către Guvern.

Despre problema ”dezavuării” cred că această chestiune trebuie reanalizată atât de BOR cât mai ales de Guvern. Referitor la cererea de sancționare a celor doi cetățeni nominalizați de Premier, cred că este o glumă tare nesocotită, care scoate în evidență tendința de despotism și nu legalitate pe care o invocă Guvernul.

Dacă îmi amintesc bine și amplasamentul inițial pe care urma a se amenaja Catedralei Mântuirii Neamului din București, a fost schimbat chiar de mai multe ori, tot pe considerente legate de protejarea corespunzătoare a amplasamentului acestui important obiectiv al cultului creștin-ortodox.

Deci ce DEZAVUĂM și mai ales ce propunem să SANCȚIONĂM? Da, trebuie să dezavuăm și să sancționăm noi cetățenii acestei țări faptul că în România, instituții reprezentative ale statului își permit să nu respecte legile și mai mult, chiar să nesocotească voința cetățenilor și a comunităților umane, adică cei care îi plătesc pentru a le apăra drepturile și libertățile prevăzute de lege. După cum se poate vedea, urât și anapoda lucru se mai poate întâmpla în România de astăzi.

Mircea Vintilescu

Consecinţele tragice la nonperformanţa politică

Când legislația unei țări și mai ales politicile promovate de formațiunile politice aflate la guvernare nu sunt călăuzite a fi puse în folosul cetățeanului pentru asigurarea și dezvoltarea dreptului lui la viață, la sănătate la bunăstare și libertate, societatea respectivă intră într-un proces de regres, atrăgând după sine o dinamică acută a SĂRĂCIEI INDIVIDUALE ȘI COLECTIVE care se poate manifesta și în progresie geometrică.

La noi în țară, gradul de sărăcie al populației este cam cel mai ridicat comparativ cu toate țările Uniunii Europene. Ba mai mult, deținem cel mai mare procent al populației care se zbate zilnic pentru a supraviețui, ea aflându-se cu mult sub gradul de sărăcie sau de suportabilitate a calvarului existențial. Cifrele statistice ne arată că peste 35% din populația totală a țării se plasează sub pragul critic de sărăcie, adică nu se poate întreține din ceea ce statul român îi oferă, fie ca locuri de muncă, ca salarii, pensii, ajutoare sociale etc. iar raportat la întreaga populație a țării, peste 65% din cetățenii acestei țări este afectată de fenomenul de sărăcie.

SĂRĂCIA individuală și/sau colectivă poate fi definită prin lipsa mijloacelor materiale necesare existenței, a mizeriei existențiale, a penuriei și privațiunii, a neputinței, nevoință, și boli incurabile, iar sărăcia lucie definește o sărăcie totală în toate planurile existențiale ale individului sau colectivității de indivizi.

Dar spre deosebire de acest înțeles larg al termenului de sărăcie, această stare indusă unor indivizi sau unor colectivități largi de oameni, duce la modificări comportamentale radicale care au ca element final DEZUMANIZAREA INDIVIDULUI sau LA REGRESUL SOCIETĂȚII ȘI AL CIVILIZAȚIEI PREEXISTENTE.

Din nefericire, o bună parte a populației României manifestă o tendință clară de intrare pe spirala unui comportament al DEZUMANIZĂRII atât în plan material, cât și spiritual, cauza fiind generată de gradul diferit al sărăciei pe care îl suportă fiecare individ în parte, fiecare familie și chiar fiecare colectivitate umană mică sau mare. Acest proces al dezumanizării individului se vede nu numai la o bună parte a populației României, dar și la comportamentul tuturor populațiilor aflate astăzi în migrație prin zona Europei Centrale și Occidentale.

Trecerea de la un comportament civilizat specific mileniului III al societății umane, la un comportament de tip animalic, antisocial care afectează la nivel de grup sistemul de gândire al individului, de atitudine, de inteligență, de spirit și credințe, de instabilitate comportamentală etc., reprezintă primele forme ale declanșării procesului de DEZUMANIZARE atât pentru indivizii ajunși în pragul sărăciei și al disperării existențiale, cât și al grupurilor de indivizi sau al colectivităților umane care suportă aceste fenomene atipice vremurilor pe care le trăim.

Procesul de dezumanizare care afectează chiar și pentru scurt timp individul, nu se sfârșește atunci când lui i se oferă noi condiții existențiale mult mai bune și mai sigure comparativ cu cele avute anterior. Acest proces lasă urme adânci în psihicul uman, are efect remanent și este vizibil atât la individul afectat direct, cât și la cel afectat indirect, conducând la modificări comportamentale a unui spectru larg social pe termen lung, care din nefericire blochează elementele de dinamică socială spre progres și bunăstare.

În concluzie, putem spune fără a greși cu nimic, că nonperformanța actului politic de guvernare manifestat fie prin necunoașterea realităților sociale, a analfabetismului politic și managerial, al corupție și hoției, la care se mai pot adăuga și multe alte deficiențe, atrage nu numai sărăcia societății respective, dar cel mai grav lucru, atrage INDUCEREA LA NIVELUL INDIVIDULUI A UNOR COMPORTAMENTE DE TIP PRIMITIV, TRIBAL SAU CHIAR ANIMALIC care ne opresc din evoluția firească a speciei umane și ne DEZUMANIZEAZĂ.

Iată că nu întâmplător trebuie ca fiecare membru al societății civile să înțeleagă bine acest fenomen, să se mobilizeze cu toate resursele sale fizice, intelectuale și spirituale pentru a promova în viitor numai politicieni competenți, concomitent cu eliminarea fără pic de milă a acelora care pot genera asemenea perturbații comportamentale atât la nivel de individ, cât și la nivel de comunități umane.

Dacă dorim să aspirăm spre acel tip de om care să-și justifice o prezență onorabilă manifestată printr-un grad superior de civilizație în acest mileniu III, atunci suntem obligați să abandonăm acest comportament indiferent și să ne implicăm responsabil în asigurarea unui mers normal al societății. Nici o întârziere comportamentală în acest domeniu nu poate fi justificată, pentru că rezultatul neimplicării noastre în corectarea bunului mers al societății duce atât la DEZUMANIZAREA INDIVIDULUI, cât mai ales la REGRES SOCIAL ȘI ÎN FINAL LA DEZUMANIZAREA ȘI DEZINTEGRAREA UNEI ȚĂRI ÎNTREGI.

Mircea Vintilescu