Cele şapte izvoare din Bucegi, sau apa sfântă

În Bucegi, către răsărit, la Cheile Zănoagei, mai exact pe Valea Ialomiței, între frumosul Lac Bolboci și Scropoasa, se găsesc cele șapte izvoare a căror apă uimește și astăzi toată lumea științifică.

Aflate sus în munți, la circa 1.300 de metri altitudine, izvoarele își aprovizionează șuvoaiele dintr-un lac subteran, ce își are sursele nesecate, parcă în infinit, și nu în străfundurile stâncoase ale unei grote ascunse.

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, izvoarele țâșnesc la suprafață. Cele Șapte Izvoare sunt socotite prin tradiție drept apa sfântă a dacilor, o sursa de apă misterioasă, cercetată în laborator încă din anul 1927.

mandala 03

Ce are special această apă?
Se pare că este una dintre cele mai curate și benefice apă din lume! Poate că Ialomița, numită în scrierile vechi Naparis și Helibakia, a fost într-adevăr apă sfântă, care după 400 de km de curs la vale se varsă în Dunăre, la Carsium, unul din punctele strategice. Sau poate este vorba de Apa Vie, un fenomen straniu, dar real, întâlnit în Valea Ialomiței.

Apă certificată internațional
Sursa din Bucegi a făcut obiectul unor studii de laborator încă din anul 1927. Primele analize au confirmat că această apă este extrem de pură. În anul 1930, studiile asupra apei au fost reluate în România și preluate 5 ani mai târziu de o societate franceză, iar rezultatul fiind de fiecare dată același, adică toți indicatorii calitativi ai apei de la Șapte Izvoare au un standard de calitate extrem de ridicat, nivelul de bacterii fiind aproape zero. De asemenea, cantitatea de azotați și azotiți este egală cu zero.

Au urmat studii realizate în perioada martie 1981 - februarie 1982 de către Hidrotehnica București. Imediat după aflarea rezultatelor, Ceaușescu a cerut ca zona să fie închisă, iar accesul la rezultatele analizelor strict limitat.

După Revoluție, analizele au fost reluate în Bucegi.
Și de această dată, studiile de la Institutul Fresenius din Germania și cele ale Laboratoarelor Larex au stabilit că apa din Munții Bucegi are parametrii necesari pentru a sta alături de celebrele produse Evian sau Perrier.

Testele recente au arătat că, într-adevăr, este vorba de o apă specială, care izvorăște dintr-o grotă unde se află un imens lac subteran.

Din punct de vedere chimic, aceste izvoare sunt unele dintre cele mai curate surse naturale de apă plată din lume. S-au găsit și explicații științifice pentru această minune, fie apa aceasta trece printr-un câmp magnetic, fapt care o face să-și recapete structura ideală. Cercetările magnetometrice au detectat puternice anomalii în zonă, fie că izvoarele trec pe lângă un zăcământ cu oxizi de argint, care împiedică dezvoltarea bacteriilor. Aceasta este apa vie, cunoscută de preoții daci, care erau și mari vindecători.

Apa lui Zalmoxis!
Simbolul celor Șapte Izvoare este inscripționat pe scuturile de luptă dacice, sculptate pe Columna lui Traian și pe replica acesteia de la București. Scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zalmoxis înainte de a deveni zeu.

Datele științifice care descriu acest obiectiv vorbesc despre Șapte Izvoare ca despre o sursă foarte pură de apă din întreaga Europă.

Iată ce bogății valoroase avem, dar cam de două milenii nu prea ne preocupă acest lucru și este tare păcat, mai ales că această apă se pare că are valențe importante terapeutice. PĂCAT!

Mircea Vintilescu

No comments:

Post a Comment