SOCIETATEA CIVILĂ - PRIMA PUTERE ÎN STAT




STATUTUL DE CETĂŢEAN VĂ DĂ DREPTUL CA PRIN INTERMEDIUL "MIŞCĂRII EURO-CIVICE ROMÂNE" SĂ FIŢI UN MEMBRU ACTIV ATÂT AL SOCIETĂŢII CIVICE ROMÂNEŞTI, CÂT ŞI EUROPENE.

CALITATEA DE MEMBRU ÎN CADRUL "MIŞCĂRII EURO-CIVICE ROMÂNE" VĂ CONFERĂ UN STATUT DE CETĂŢEAN INFORMAT ASUPRA DREPTURILOR, LIBERTĂŢILOR ŞI ÎNDATORIRILOR PE CARE LE ARE CETĂŢEANUL ROMÂN INTEGRAT ÎN MAREA FAMILIE A UNIUNII EUROPENE.

"MIŞCAREA EURO-CIVICĂ ROMÂNĂ" ASIGURĂ UN CADRU PROFESIONIST PENTRU TOŢI MEMBRII SĂI PENTRU REALIZAREA UNEI INTEGRĂRI CONŞTIENTE, RESPONSABILE ŞI CONFORTABILE ÎN SPAŢIUL COMUNITAR EUROPEAN.

"MIŞCAREA EURO-CIVICĂ ROMÂNĂ"  ESTE O ALTERNATIVĂ CONSISTENTĂ PENTRU ORGANIZAREA UNUI NOU STIL DE VIAŢĂ DE TIP EUROPEAN, CONCOMITENT CU IMPLICAREA ACTIVĂ ŞI PROFESIONALĂ A CETĂŢEANULUI ÎN PROBLEMATICA COTIDIANĂ A COMUNITĂŢII ÎN CARE TRĂIEŞTE.

"MIŞCAREA EURO-CIVICĂ ROMÂNĂ" ASIGURĂ MEMBRILOR SĂI CONSULTANŢĂ ŞI SUSŢINERE NECONDIŢIONATĂ PENTRU ACCESAREA ŞI DOBÂNDIREA DREPTURILOR, LIBERTĂŢILOR ŞI ÎNDATORIRILOR CETĂŢENEŞTI CARE NU AU FOST ÎNCĂ ACORDATE SAU CARE AU FOST ÎNCĂLCATE DE CĂTRE AUTORITĂŢI.

"MIŞCAREA EURO-CIVICĂ ROMÂNĂ" ASIGURĂ IDENTIFICAREA, CUNOAŞTEREA ŞI INTRAREA ÎN DIALOG DIRECT CU PERSONALITĂŢI REMARCABILE ALE SOCIETĂŢII ROMÂNEŞTI ÎN FUNCŢIE DE DOMENIUL DE INFORMARE DORIT, CÂT ŞI O INFORMARE CORECTĂ PRIVIND NOILE DREPTURI, LIBERTĂŢI ŞI ÎNDATORIRI PE CARE LE AVEŢI ÎN DUBLA CALITATE DE CETĂŢEAN ROMÂN ŞI EUROPEAN.

"MIŞCAREA EURO-CIVICĂ ROMÂNĂ" RECUNOAŞTE CALITATEA DE MEMBRU PRIN ACORDAREA DE SIMBOLURI ŞI CARDURI DE MEMBRU, ASIGURÂNDU-VĂ ASTFEL SĂ CONSULTAŢI GRATUIT BIBLIOGRAFIA NOASTRĂ ŞI/SAU SĂ PARTICIPAŢI ACTIV LA TOATE EVENIMENTELE ŞI MANIFESTĂRILE ORGANIZATE DE NOI.













© Mişcarea Euro-Civică Română (http://miscareaeurocivicaromana.blogspot.com)



Vizitatorii pot folosi materialele publicate pe acest blog doar în scopurile legale şi exclusiv pentru uz personal. Folosirea materialelor blog-ului în alte scopuri este strict interzisă. Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a conţinutului şi pozelor de pe acest blog, fără acordul scris al proprietarului acestui blog.

Visitors can use the published articles on this blog only in legal purposes and exclusively for personal use. Using articles of this blog in other purposes is strictly forbidden. It is forbidden to reproduce integrally or partially the content or the pictures of this blog, without the prior written consent of the owner of this blog.

19 comments:

  1. M-am intalnit cu Lisandru Neamtu, simplu si firesc, la Galeria Caminul Artei. Statea pe coltul unei mese, in galerie, intr-un volum suplu: Antropovestiri. Primul punct marcat asupra-mi: supletea volumului, mai exact proportia. Deschizandu-l, am fost cucerit imediat de cuvintele sale. Intr-o gramatica proprie, am regasit teme atat de dragi mie, reconsiderate si redate timpului prezent, iar timpul prezent orientat spre o deschidere viitoare, pline de promisiuni. De la "Axioma traditiei" si "Teorema prezentului" prin "simetriile gandului", "Arhetipuri(le) in noile media" m-au apropiat de o viziune pe care sper sa o intalnesc cat mai urgent, asa cum am recuperat si volumul (intr-o singura zi). De la crochiul de ingeri si timbrul sec al paginii lui Lisandru - artist, notez pentru moment aceste randuri cu un accent poetic si zbor intre cunoastere si sensibilitate, pe care El o surprinde astfel: "Creatorul de imagine isi scrie - odata cu opera sau cu aparitia sa", printre altele, si propriul testament. Participarea isi cere etica proprie (de altfel unica, personalizata), configurarea singularitatii omului in Cosmos fiind un apel de o secunda." Surprinzator a fost ca dupa ce am scris aceste randuri, la cateva ore distanta, l-am intalnit pe Lisandru, si continui sa citez din domnia sa: "sunt semne conexe ce fac parte dintre relatia de forma si continut, dintre timp si cicluri vitale .... terminatii ale proiectului initial". Va recomand aceasta carte.

    ReplyDelete
  2. Domnul Adrian Severin ar trebui sa nu uite ca in Consiliul Europei reprezinta Romania,nu un partid sau pe sine.Circumstantele in care a fost devoalat drept corupt si refuzul de-as da demisia arunca o lumina defavorabila si asupre celor care l-au ales si l-au trimis sa ne reprezinte.Este nevoie de un alt mod de-a ne selecta reprezentantii care fac politica si care ne reprezinta...Ii invit pe cei care doresc sa comenteze atitudinea domnului Adrian Severin si lipsa domniei sale de civism sa-si posteze aici opinia.Cu siguranta vom putea construi o noua atitudine si indentifica noi solutii la ceea ce pare de nesolutionat.Este nevoie de implicare...

    ReplyDelete
  3. "Societatea civila",prima putere in stat? care societate civila?pe cine mai intereseaza ce se intimpla cu EL dupa alegeri?Actuala putere a luat-o razna la un an din primul mandat al lui basescu...de atunci si pina astazi societatea civila s-a topit intr-o tacere agonizanta!Exceptiile,ca sunt citeva.. nu au putut salva tacerea vinovata a romanului. Romaniei ii trebuie un cutremur ca in Japonia dublat de un tzunami politic..adica TOTI cei care au gustat puterea din `90 pina azi sa ia vreo 50 de ani pauza...stiti ca nu este posibil!!?? deci,CARE Societate Civila?

    ReplyDelete
  4. @Anonim (10 mai 2011) - Orice specialist în Drept Constituţional poate certifica faptul că în Constituţia României acest enunţ este formulat încă în partea de Preambul. Societatea civilă cuprinde toate categoriile sociale ale populaţiei unei ţări, care are drept de vot, persoane care sunt în deplinătatea facultăţilor mintale şi îşi pot exercita drepturile cetăţeneşti, conferite de Constituţie. A nu recunoaşte existenţa societăţii civile, înseamnă a nu recunoaşte populaţia unui stat, lucru care este de neconceput. Un stat nu poate exista fără populaţie. Atât în campaniile electorale, cât mai ales după alegeri, fiecare cetăţean are dreptul constituţional de a participa activ la mersul comunităţii. Dacă nu îşi exercită acest drept, fie nu cunoaşte actul fundamental al ţării, fie refuză din motive greu explicabile să fie util lui şi semenilor săi. Faptul că puterea politică poate prezenta unele derapaje de la programele politice pentru care a fost investită, explică faptul că societatea civilă fie nu prezintă maturitate, fie că se complace în climatul politico-social care a rezultat. Este de neînţeles cum pe toate canalele de informare mass-media ne lamentăm şi criticăm politicul, dar noi ca societate civilă nu suntem în stare şi nu ştim să intrăm în dialog cu politicul, pentru a-l aduce pe acele coordonate pentru care a primit sau a fost mandatat prin votul nostru. Această situaţie se manifestă în general în ţările în care democraţia este juvenilă, sau cetăţenii nu manifestă interes de a se implica responsabil în viaţa comunităţii în care trăiesc. Lamentările niciodată nu aduc soluţii, cel mult definesc un profil al neputinţei şi neştiinţei. Atitudinile fataliste prin care se invocă necesitatea producerii unor dezastre, nu sunt arme specifice ale democraţiei, acestea caracterizând doar neputinţa, blocajul, sau lipsa de cunoştinţe civice. Nu trebuie să dăm legi prin care unele personaje politice, care au avut un comportament sfidător la adresa cetăţeanului, ar trebui restricţionate de la participarea la viaţa politică a ţării. Acest lucru, în democraţie, îl rezolvă mult mai eficient alegătorul, prin votul său. Iată de ce este important să învăţăm civismul pentru a-l aplica aşa cum trebuie, abandonând atitudinile aşa-zis novatoare care demască neînţelegerea rolului pe care cetăţeanul trebuie să-l aibă în comunitate. Dacă ne vom conforma la aceste cerinţe, atunci vom putea afirma: „Da, societatea civilă trebuie să reprezinte PRIMA PUTERE ÎN STAT şi în România!”

    ReplyDelete
  5. ..raspunsul este tipic celor care traiesc intre copertile cartilor,nu in realitate.Imi spui definitii si-mi tii si TU lectii de educatie civica,toate incep insa cu AR TREBUI,NE LAMENTAM,CRITICAM POLITICUL etc.Ca toti hotii de la putere cunosti bine mecanismele manipularii.Lumea in care traim trebuie schimbata cu VERBE nu cu CITATE din constitutie!Poate de asta politicienii sunt atit de stupizi...au impresia ca EI fac foarte bine ce fac,NOI suntem defecti ca nu intelegem cite sacrificii fac pentru natiune.Societatea civila a murit! Chiar daca pe fata nu poti sa-mi dai dreptate in realitate STII BINE ca am dreptate...Imi pare rau ca aceasta"putere malefica"ne-a redus la tacere...pe unii din scirba pe altii din lehamite.Astept niste reactii ferme de la societatea civila batjocorita de putere,vreau sa vad ca mintile luminate cite or mai fi pe`aici sa RIPOSTEZE cu inteligenta si hotarire,altfel raminem incremeniti intr-o tranzitie fara sfirsit. deci...care societate civila!(am postat "anonim",petruca nu ma pricep sa-mi pun adresa asa ca semnez:aurel_livint@yahoo.com)

    ReplyDelete
  6. @Aurel Livint: (1)
    Ne bucură interesul Dvs. pentru preocupările pe care încercăm să le promovăm. Faptul că vreţi să vă implicaţi fie numai cu comentarii un pic mai pesimiste, reprezintă un prim pas pe care Dvs. îl faceţi în constituirea acelui segment al societăţii civile care vrea să se implice în viaţa cetăţenilor. Cei care ne-am implicat până acum nu suntem oameni care trăim „între coperţile cărţilor”, ci în realitatea de zi cu zi, specifică tuturor cetăţenilor simpli ai acestei ţări. Pentru a vorbi corect, desigur, este necesar să ne folosim de definiţii, nu pentru a etala cunoştinţe deosebite, ci pentru a fi înţeleşi de cei care vor să ni se alăture, aşa cum încercăm să ne exprimăm.

    Din modul cum puneţi problemele, regretăm, dar considerăm că aveţi nevoie de lecţii de educaţie civică, deoarece considerăm că în Europa, spiritul de acţiune de tip Guevara nu poate reprezenta un model de succes. În manualele de drept şi în codul penal există o specificaţie foarte clară: cel care observă lucruri antisociale şi le tăinuieşte este complice. Când vorbeam de lamentări, ne refeream la complicitatea tacită şi nevinovată a Dvs. din lipsă de educaţie civică. Noi nu ne propunem să manipulăm, că nu avem ce. Ne propunem să ne educăm in corpore şi să acţionăm nu sub zicala lui Octavian Paler: de „ŢOAPE CLEVETITOARE”, ci ca cetăţeni instruiţi care ne cunoaştem drepturile, libertăţile şi îndatoririle atât pentru binele nostru, dar mai ales pentru binele comunităţii.

    Probabil că afirmaţia Dvs. legată de activitatea politicienilor este adevărată. Vina, desigur, este a lor, dar în primul rând este a noastră, că nu am încercat sub nici o formă ca SOCIETATE CIVILĂ să-i responsabilizăm şi mai ales să le pretindem un comportament normal, atât în Parlament, cât şi în spaţiile colegiilor în care se manifestă. Considerăm că dacă am greşit până acum sub aspect comportamental, nu trebuie şi să perseverăm acceptând la nesfârşit incompetenţa, sfidarea şi mai ales marginalizarea cetăţeanului. Din democraţia antică s-a demonstrat că forţa cetăţeanului este covârşitoare, acesta nefiind un adevăr descoperit de noi.

    Noi nu credem că societatea civilă a murit, întrucât spiritul civic necesar societăţii civile nu s-a născut încă în România. Or, dacă nu te naşti, nu poţi să mori. Considerăm demersul nostru din această perioadă de debut ca un travaliu care va da naştere fie unui prunc al civismului românesc (în situaţia în care doar cei puţini astăzi, care înţeleg corect rolul cetăţeanului în stat se implică), fie unui copil cu o maturitate dezvoltată (pentru toţi cei care doresc să facă ceva bine atât pentru ei, cât şi pentru cei apropiaţi lor).

    Nimeni nu ne-a redus la tăcere. Noi, din lipsa unei educaţii civice (cred că nici până astăzi 90% din populaţia României nu a citit Constituţia şi nu-şi cunoaşte drepturile, libertăţile şi îndatoririle pe care le are; este un lucru foarte grav), ne-am închis singuri gura şi ne comportăm cu o indiferenţă care atrage după sine o atitudine de reproş din partea copiilor sau a urmaşilor noştri. Faptul că nu cunoaştem legea fundamentală a României, a permis politicului să facă ce vrea cu cetăţeanul care refuză să se autoinstruiască. Din acest punct de vedere, purtăm nu numai o mare vină, dar şi o mare responsabilitate, întrucât, acceptând acest comportament şi/sau atitudini, nu facem nimic pentru a educa politicul conform cerinţelor şi aspiraţiilor noastre.

    ReplyDelete
  7. @Aurel Livint: (2)

    Cum putem acţiona? Este o întrebare firească, care stă la baza Mişcării. În primul rând, prin a ne cunoaşte drepturile, libertăţile şi îndatoririle, apoi prin realizarea acelei comuniuni necesare între individ şi comunitate pentru a acţiona în spiritul legii, atât în folosul nostru, cât şi în folosul comunităţii.

    Societatea civilă are rolul de a crea acel parteneriat între indivizi şi mai mult, de a realiza armonizarea atitudinilor şi acţiunilor, prin unitatea de grup. La întrebarea pe care o puneţi: „care societate civilă?”, noi vă răspundem ferm: ACEA SOCIETATE CIVILĂ DIN CARE ŞI DVS. FACEŢI PARTE (şi văd că nu aţi murit) şi pe care o construim aşa cum o cer legile democraţiei, în folosul nostru şi nu al politicului. Tranziţia fără sfârşit o acceptăm noi, pentru că dacă am fi fost fermi şi uniţi în gând şi acţiune, am fi putut să fi încheiat tranziţia acum zece ani, impunând prin forţa noastră şi cu legea în mână politicului să facă ceea ce trebuie, nu ceea ce vrea. Dar dacă ne vom comporta şi în continuare aşa cum ne-a definit Octavian Paler, poate că unii dintre noi vor merita pe deplin această etichetă, iar restul vor avea curajul să se uite în ochii copiilor lor şi să le spună, cu mândrie, DA, FIULE, EU M-AM IMPLICAT!

    ReplyDelete
  8. ...dupa stil s-ar parea ca mi-a raspuns sebastian lazaroiu,o loaza de partid pdl recent promovata!Optimismul o fi la el acasa in sferele puterii s-au in locurile pe unde se toaca bani Europeni nu pe pamint in realitatea dementa.Ce sa inteleg cu morala pe care mi-ai facut-o?ca legea si ordinea trebuiesc respectate si ca un cetatean responsabil are drepturi si obligatii izvorite din Constitutie!BUN!Atunci,ce putem spune despre romanii care au facut posibila victoria revolutiei din dec`89? dupa tine,TOTI sunt niste infractori si ar trebui sa plateasca,ca nici EI nu au respectat Legea!Oare udrea,boc,videanu si toata gasca lor de lingai fac ceva inafara legii?EI spun ca NU,totul este perfect legal.astfel arunca la giste sali de sport,patinuare si terenuri de fotbal in satele fantoma de pe dealurile patriei,in timp ce tara a fost trecuta la post negru prin:taierea salariilor cu 25%,reduceri de personal,impozitarea si plata CAS-ului din pensii,basca cresterea TVAului! EI AU VOIE la abuzuri!??Eu,ca si alte milioane de romani nu cunostem legile si nu am citit Constitutia..asta poate fi numita ignoranta dar ce FAC EI,cum se numeste? Sa presupunem ca in citeva zile Romanii invata Legile si Constitutia( e absurd,analfabetismul este in crestere accelerata)crezi ca-l va opri pe base sa mai dezvolte teme antinationale si pe boc sa-si asume raspunderea?EU nu cred…eu cred ca avem nevoie de un om providential care sa ne indemne si conduca la ACTIUNE,timpul vorbelor a trecut de mult…In `38 apogeul dezvoltarii economice a tarii populatia Romaniei era “mai saraca cu duhul”si totusi a facut performanta,asta pentruca CONDUCATORII NU SI-AU INCALCAT JURAMINTUL!Maestrul O Paler unul din cei mai vocali critici ai puterii(din `90 pina si-a dat obstescul sfirsit)nu a tolerat excesele,furtul si minciuna in politica.A infierat oportunismul slugarnicia si obedienta,a demascat afacerile oneroase si cheltuirea fara rost al banului public,a compatimit si a sustinut nefericitul popor roman care a avut parte de conducatori rapaci si fara inima.Ce sa-i povestesc eu nepotilor mei despre epoca iliescu,constantinescu,basescu?ca au fost niste ESCU mai RAI CA CEAUSESCU!!!altceva nu le pot spune indiferent cit ma-si “implica”.Daca ai ceva inteligent de spus,spune daca nu fac ceva pe miscarea voastra!Raspund doar la intrebarile:CE,CUM,CIND,UNDE…restul sunt vorbe goale!
    Aurel Livint.

    ReplyDelete
  9. @Aurel Livint: Mişcarea nu este în slujba nici unui partid politic. Frustrarea dvs. privind unele persoane enumerate mai sus nu justifică duritatea limbajului folosit în comentariu. Nu ne-am propus să obligăm pe nimeni să ne citească blogul şi nici să adere la vreo idee de-a noastră. Omul este liber să-şi aleagă singur calea pe care vrea să meargă de acum încolo. Este la fel de liber să suporte şi toate consecinţele neimplicării. Dacă articolele sau comentariile din acest blog sunt inteligente sau nu, dacă ele transmit un mesaj sau nu, rămâne la latitudinea cititorilor să aprecieze. Personal, dacă nu-mi place ceva, dau click şi schimb site-ul. Se pune totuşi întrebarea de ce foarte mulţi oameni preferă un conducător, un lider, un formator de opinie, pentru ca sa-şi rezolve frustrările proprii. Schimbarea pe care o dorim porneşte întâi de la fiecare individ în parte şi apoi se răsfrânge asupra întregii societăţi civile. De tras la răspundere, de blamat şi de arătat cu degetul... este foarte uşor. Mai greu este să construieşti. Vă recomand să vedeţi Zeitgeist (cele trei filme) după care poate reveniţi la sentimente mai nobile faţă de semenii dvs. care depun o muncă susţinută pentru a comunica liber cu cât mai mulţi oameni interesaţi de o schimbare. Recunosc faptul că foarte mulţi suntem indignaţi de ce ni se întâmplă acum, dar oare nu ne merităm soarta? Schimbarea trebuie să înceapă cu noi, în noi, după care putem merge mai departe. Transformarea este grea, lungă, dureroasă uneori, dar dacă nu schimbăm ceva, întreaga rasă umană va fi sortită pieirii. Şi ea nu va pieri prin fenomenul din 2012 cum spun alţii. Va fi o extincţie lungă, lentă, dureroasă şi fără întoarcere.

    ReplyDelete
  10. @Aurel Livint: Mişcarea nu este în slujba nici unui partid politic. Frustrarea dvs. privind unele persoane enumerate mai sus nu justifică duritatea limbajului folosit în comentariu. Nu ne-am propus să obligăm pe nimeni să ne citească blogul şi nici să adere la vreo idee de-a noastră. Omul este liber să-şi aleagă singur calea pe care vrea să meargă de acum încolo. Este la fel de liber să suporte şi toate consecinţele neimplicării. Dacă articolele sau comentariile din acest blog sunt inteligente sau nu, dacă ele transmit un mesaj sau nu, rămâne la latitudinea cititorilor să aprecieze. Personal, dacă nu-mi place ceva, dau click şi schimb site-ul. Se pune totuşi întrebarea de ce foarte mulţi oameni preferă un conducător, un lider, un formator de opinie, pentru ca sa-şi rezolve frustrările proprii. Schimbarea pe care o dorim porneşte întâi de la fiecare individ în parte şi apoi se răsfrânge asupra întregii societăţi civile. De tras la răspundere, de blamat şi de arătat cu degetul... este foarte uşor. Mai greu este să construieşti. Vă recomand să vedeţi Zeitgeist (cele trei filme) după care poate reveniţi la sentimente mai nobile faţă de semenii dvs. care depun o muncă susţinută pentru a comunica liber cu cât mai mulţi oameni interesaţi de o schimbare. Recunosc faptul că foarte mulţi suntem indignaţi de ce ni se întâmplă acum, dar oare nu ne merităm soarta? Schimbarea trebuie să înceapă cu noi, în noi, după care putem merge mai departe. Transformarea este grea, lungă, dureroasă uneori, dar dacă nu schimbăm ceva, întreaga rasă umană va fi sortită pieirii. Şi ea nu va pieri prin fenomenul din 2012 cum spun alţii. Va fi o extincţie lungă, lentă, dureroasă şi fără întoarcere.

    ReplyDelete
  11. ..vedeti? asta este interesul cetatenilor pentru acest blog cu nume pompos!Ma sperie limbajul de lemn folosit de voi.Parca plutiti si nu vedeti realitaea..schimbarea pleaca de la fiecare in parte! cind se schimba nea Vasile care nu a vazut inca tv color?Si daca aratam cu degetul ce este rau in asta?Ce face-ti voi concret inafara faptului ca dati raspunsuri semidocte? E ca in exemplul clasic al lui Mos Ion Roata cu bolovanul..altii sa-l ridice!Dupa atitudinea voastra sunteti pupincuristii puterii altfel nu se justifica blindetea cu care ii gratulati!Culcati-va cu portretul presedintelui vostru sub cap si apreciati alaturi de boc reformarea(PRABUSIREA) statului roman!Oricum am o mare bucurie,istoria nu-i va uita niciodata! Aurel Livint

    ReplyDelete
  12. @Aurel Livint: Stimate domn, pentru astfel de comentarii avem un grup pe Facebook. Nu am de gând să intru în polemică cu dvs. Dar ca femeie, am o curiozitate acerbă: de unde aţi dedus că pupăm "în dos" puterea? Citiţi Hoarda şi Turma şi mai vorbim. Iar dacă limbajul "de lemn" cum îl numiţi dvs. este substituentul unei limbi române scrise corect, nu cred că mai meritaţi atenţia noastră şi nici răspuns la comentarii. Blândeţea limbajului nostru nu justifică injuriile dvs. iar dacă vreţi să ridicaţi vreun "bolovan", nu aveţi decât să o faceţi în stilul care vă caracterizează. Noi suntem oameni ai scrisului, nu zilieri pe plantaţiile puterii, aşadar, dacă doriţi o acţiune "hot" schimbaţi blogul. Nu avem aşa ceva nici pentru dvs. şi nici pentru alţii. În legătură cu ce facem noi concret, ei da, asta grea întrebare pentru dvs., iar răspunsul nostru se adresează numai cunoscătorilor şi cititorilor blogului, mă refer la articolele acestuia şi nu la comentariile mediocre scrise într-o gramatică precară. Vă pot spune însă ce nu facem aici pe acest blog: NU FACEM ALFABETIZAREA ŢĂRII.

    ReplyDelete
  13. Şi nu v-am dat răspunsul legat de preocuparea dvs. privindu-l pe Nea Vasile: şi la animale există o selecţie naturală, de ce n-ar exista şi la rasa umană, care este considerată în vârful evoluţiei lui Darwin? Dar până la asta, vor trece sute şi mii de ani, iar Nea Vasile care n-a văzut încă tv color are o şansă să se salveze pe el şi pe familia sa prin proiectul pus pe blog: Salvaţi satul românesc. Şi iar ne întoarcem la CITIT. Lenin a spus: învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi. Iar Einstein, nici nu a văzut Discovery sau Challenger, dar pentru aia, pe o foaie de hârtie a întors o lume întreagă printr-o simplă ecuaţie: E=mc2. Aşa că, lui Nea Vasile nu-i trebuie neapărat tv color ca să se schimbe. Îi ajunge opaiţul, dacă are la ce se gândi. Ca să nu mai vorbim de Newton...

    ReplyDelete
  14. sunt alaturi de voi cu:
    http://ortodoxwar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. V-am votat pentru WEBIT !
    Multumesc pentru implicarea in competitie !
    Va rog sa ma votati si pe mine la: http://bit.ly/an3V73

    Multumesc !

    ReplyDelete
  16. ..e clar ca nu ai inteles nimic!dar sa clarific doua aspecte:1.ai dreptate cu gramatica,la virsta mea pun accentul doar pe continut banuind ca "oameni ai scrisului" cum sunteti o sa prindeti macar ideea!2.am muncit cu bratele,viata insa am trait-o cu ochii deschisi intelegind pina la singe ce s-a intimplat in societatea romaneasca.O vreme mi-am pus speranta in tineri dar au aparut cluburile,etnobotanicele,drogurile,granitile s-au deschis si au plecat (la furat,tilharit,violat) in lume.SCOALA au legat-o de gard(vezi ultimul BAC)dezinteresul pentru apartenenta la comunitate este maxim,implicarea politica,mediocra.Stiu ca mai sunt citiva olipmici si alte citeva NUME care prin REZULTATE duc faima tarii dar e ridicol de putin iar tu sari la gitul meu fiindca NU sunt de acord cu tine.De ce te temi de cuvintele mai tari care se rostogolesc in fata ta..?se pare ca le meriti.EU critic puterea! si tu ce faci?ma tragi pe mine de urechi!daca nu ai stiinta de a modera si diplomatia de a explica cum atragi publicul sa-ti impartaseasca ideile?
    A! ai dreptate! pe acest BLOG cu nume pompos si ridicol(pe unde o sa revin cind vreau)suntem numai Mona si eu Aurel Livint.Apropo,unde sunt "barbatii"?

    ReplyDelete
  17. La cat mai multe astfel de articole. Bravo!

    ReplyDelete
  18. Eu sunt sigura ca in Romania nu se va schimba nimic niciodata. Oricate initiative ar fi.

    ReplyDelete