MEUR - cursuri de croşetat

000000
MEUR organizează un sistem complet de cursuri intensive ce acoperă toate aplicaţiile privind ARTA CROŞETATULUI. Cursurile se adresează doamnelor pasionate de HANDMADE / HANDCRAFT / LUCRUL DE MÂNĂ / CROŞETAT, precum şi tuturor femeilor casnice, şomerilor, femeilor fără ocupaţie, pensionarelor, mamelor şi bunicilor, dar şi tinerelor care doresc să îmbine plăcutul cu utilul (terapia cu socializarea).
Orele de iniţiere în ARTA CROŞETATULUI sunt grupate în module pentru începători şi module pentru avansaţi, fiecare solicitantă având posibilitatea să urmeze doar ceea ce o interesează.
004
Fiecare modul durează 5 zile (de luni până vineri), câte 3 ore pe zi (orele 9-12; 13-16; 17-20). Fiecare cursantă are posibilitatea să-şi aleagă perioada în care doreşte să urmeze modulul, în funcţie de timpul disponibil. În mod normal, o cursantă urmează ambele module (începători şi avansaţi) însă acest lucru nu este obligatoriu. În funcţie de ce se doreşte a se învăţa, cursantele pot alege oricare dintre modulele prezentate. Se asigură astfel o pregătire pentru toate solicitările. Grupul unei serii este format din 10 persoane. Locul de desfăşurare este ultracentral. La finalul fiecărui modul, solicitantele pot primi un Certificat de atestare, după trecerea testului final, care să dovedească abilităţile de a se descurca în domeniul ales.
002
Modulele:
 1. Iniţiere în ARTA CROŞETATULUI (Modul începători). Modulul acoperă practic toate cerinţele de cunoştinţe privind iniţierea în arta croşetatului (prezentarea materialelor  folosite: tipuri de croşete, fire textile, tehnica de execuţie, îmbinarea firelor textile, combinaţia de culori, punctele şi modelele uzuale de croşetat, înmulţirea/scăderea numărului de ochiuri, simboluri, metode de croşetat, executarea de articole simple vestimentare şi de folosinţă în gospodărie etc.). Parcurgerea acestui modul este strict necesară pentru cursantele care pleacă de la zero. Solicitantele obţin aici informaţii utile şi îşi însuşesc cunoştinţe privind folosirea tehnicii de croşetat. Terminologia din limba engleză.
 2. Tehnici avansate din ARTA CROŞETATULUI (Modul avansaţi). Modulul acoperă citirea diagramelor, conceperea de modele proprii, crearea produselor textile cu croşeta (obiecte vestimentare precum rochii, fuste, căciuli, pălării, broşe, genţi, curele, şaluri şi diverse accesorii), îmbinarea tehnicior cu materiale textile, artă decorativă textilă cu ajutorul croşetei, marginea produselor, îmbinarea tehnicilor de croşetat cu cele de tricotat etc.
005 007
La finalul acestor ore de iniţiere, cursantele vor şti să execute procedee de lucru şi să pună în aplicare propriile idei pentru a realiza un produs.
008 006
Sunt aşteptate la curs toate persoanele pasionate de ARTA CROŞETATULUI. Pe lângă noţiunile de bază, solicitantele vor putea să se familiarizeze şi cu site-urile de handmade/handcraft şi cu lucrul de mână în general, de pe Internet. Acestea vor avea posibilitatea să vizioneze tehnici de croşetat - video, traduse direct.
Cursantele trebuie să se prezinte la curs cu următoarele pentru Modulul începători:
 • un caiet de notiţe (matematică)
 • un pix
 • o croşetă numărul 3,5 (de preferat din plastic, dar se poate şi din metal)
 • un ghem de fire 100 gr. tip melană orice culoare (exceptând culoarea neagră) mai grosuţ
 • forfecuţă
 • ac mare de goblen cu ureche mare
014
Cursantele trebuie să se prezinte la curs cu următoarele pentru Modulul avansaţi:
 • un caiet de notiţe (matematică)
 • un pix
 • trei croşete numerele 1,5 + 2,5 + 3,5 (de preferat din plastic, dar se poate şi din metal)
 • un ghem de fire Flavia 100 gr. orice culoare (exceptând culoarea neagră)
 • un ghem de fire tip Macrame 100 gr. orice culoare (exceptând culoarea neagră)
 • un ghem de fire 100 gr. tip melană orice culoare (exceptând culoarea neagră) mai grosuţ
 • andrele numerele 2,5 + 3,5 + 5 (drepte sau circulare)
 • croşetă lungă numărul 3 sau 5 (pentru modelul afgan/tunisian)
 • forfecuţă
 • ac mare de goblen cu ureche mare
 013
015 
016 needle
tunisian 02 tunisian 01
 tunisian 03
Înscrierile şi programările pentru fiecare modul în parte se fac telefonic,
între orele 12.00 – 21.00, la numerele de telefon:
0728291011 – Vodafone
0769676677 – Cosmote
009
Membrii MEUR au dreptul la un modul GRATUIT, în baza cotizaţiei anuale de 180 RON, după ce au făcut dovada că sunt la zi cu plata cotizaţiei către asociaţie. Orice solicitant se poate înscrie liber în MEUR, cu respectarea articolelor din Statut (daţi click pe Statut pentru a vizualiza condiţiile aderării la MEUR).
010
MEUR se adresează prin acest demers de iniţiere în ARTA CROŞETATULUI tuturor solicitanţilor, fără restricţie de vârstă sau etnie, în vederea obţinerii deprinderilor privind lucrul de mână. Pot participa la aceste module:
 • Tinerii
 • Maturii
 • Seniorii (persoane de vârsta a treia, pensionarii)
 • Toţi solicitanţii care doresc să înveţe o tehnică utilă şi extrem de facilă – ARTA CROŞETATULUI
În condiţiile în care fiecare doreşte rapid să-şi însuşească o tehnică sau alta, MEUR oferă tuturor posibilitatea ca în NUMAI CINCI ZILE solicitanţii să poată fi independenţi şi să poată lucra performant, în funcţie de modulul sau de modulele alese. Acest tip de ore de iniţiere se adresează celor care doresc să deprindă o meserie, să capete nişte competenţe sau pur şi simplu să înveţe ceva util.
00911
NU EZITAŢI SĂ NE CONTACTAŢI.
O ECHIPĂ DE PERFORMANŢĂ VĂ STĂ LA DISPOZIŢIE CU TOATE DATELE NECESARE. CINCI ZILE DIN TIMPUL DVS. ALOCAŢI-LE INDEPENDENŢEI DVS. DE A CUNOAŞTE ŞI DE A FI PERFORMANŢI.
Înscrierile şi programările pentru fiecare modul în parte se fac telefonic, între orele 12.00 – 21.00 la numerele de telefon:
0728291011 – Vodafone
0769676677 – Cosmote
012 
Ne găsiţi şi pe Facebook: (solicitaţi accesul în grup întâi)

No comments:

Post a Comment