Farsa cu eco-anarhiştii

ADEVĂRATELE CONSECINŢE DESPRE FARSA CU ECO-ANARHIŞTII

Guvernul, toată clasa politică, mulţi jurnalişi cu pretenţii din media românească, marile companii multinaţionale, dar mai ales serviciile de informaţii din România îşi manifestă tot mai vehement îngrijorarea faţă de amplificarea mişcărilor de tip eco-anarhist din ultimul timp, mişcări la care participă cu precădere foarte mulţi tineri. Îngrijorarea celor enumeraţi este dată de faptul că această mişcare de tip eco-anarhist va ”STRÂMBA LUPTA DREAPTĂ” a actului de guvernare a clase politice în ”promovarea binelui pentru ţară şi popor”.

Ca cetăţean plătitor de taxe şi impozite trebuie ca şi eu să mă îngrijorez şi chiar să iau atitudine faţă de acest lucru. Dar analizând în mod corect înţelesul şi mai ales semnificaţia acestor cuvinte şi modul cum sunt ele atribuite diferitelor grupuri sociale, unor ONG-uri sau pentru unii cetăţeni care demonstrează paşnic, constat cu o mare stupoare, dar şi cu mult dezgust că lucrurile nu stau chiar aşa. În dicţionarul explicativ al limbii române (DEX), următorii termeni sunt explicaţi şi prezentaţi cu înţelesurile oficiale de:

Anarhic, -ă adj. Care se referă la anarhie, care este propriu anarhiei, care duce la anarhie. Organizaţie extremistă anarhică – care dovedeşte indisciplină, dezorganizat, haotic.

Anarhie s.f. 1. Stare de dezorganizare, de dezordine, de haos într-o ţară, într-o instituţie etc. 2. Atitudine de indisciplină, nesupunere a individului faţă de legi sau faţă de o colectivitate organizată.

Anarhism s.n. 1. Ideologie socială şi mişcare social-politică extremistă, care neagă necesitatea autorităţii statale şi formele de organizare ale statului, ordinea şi disciplina socială în general, proclamând dreptul individului la o libertate neîngrădită.

Ecologie s.f. Ştiinţa care se ocupă cu studiul interacţiunii dintre organisme şi mediul lor de viaţă (bionomie).

images (1)

Încercând să compun aceste cuvinte ar rezulta că ANARHIŞTII sunt reprezentanţii unei organizaţii extremiste sau a unei mişcări social-politice extremiste, ce au o atitudine de indisciplină şi nesupunere faţă de legile şi formele de organizare ale statului, aducând atingeri la ordinea şi disciplina socială.

Asociind la acest cuvânt şi termenul ECO rezultă ECO-ANARHISMUL reprezentat prin ecoanarhişti care sunt grupaţi într-o organizaţie sau mişcare extremistă (a se înţelege chiar teroristă), care pentru binele mediului de viaţă al unor organisme (animale sau plante), proclamă nesupunerea individului faţă de legile şi formele de organizare ale statului, aducând atingeri la ordinea şi disciplina socială. S.R.I. a difuzat acestă informaţie despre eco-anarhiştii care sunt reprezentaţi de persoanele care participă în fiecare duminică la mitingurile de protest, informaţie care a fost preluată ca atare de politic, media şi alte organizaţii fără a încerca să vadă dacă această etichetare a manifestanţilor sau protestatarilor este reală sau nu. Această etichetare făcută de S.R.I. asupra demonstranţilor mie mi se pare ca fiind foarte gravă, ea necesitând pregătirea din partea autorităţii statului a unor măsuri de represiune care să ducă la distrugerea totală a acestei organizaţii sau mişcări extremiste. Prin urmare, termenul de eco-anarhist nu a fost utilizat întâmplător, el trebuind să pregătească o represiune pe măsură asupra tuturor demonstranţilor care se opun proiectului Roşia Montană, a explorării şi exploatării gazelor de şist, sau a altor proiecte care vor mai fi anunţate de Guvern. În realitate, demonstranţii nu militează cu nimic asupra ”binelui mediului de viaţă al organismelor”, deci nu au nimic comun cu termenul ECO, ei din contră, cer cu vehemență ca aceste proiecte să fie supuse actelor de reglementare existente în legislaţia aflată încă în vigoare, iar pentru promovarea acestor proiecte să nu se practice derogări injuste de la legislaţia existentă privind anumite obligaţii ale investitorului asupra mediului înconjurător, deci nu au nimic cu promovarea atitudinilor anarhice. EI CHIAR CER RESPECTAREA CU RIGUROZITATE A LEGII. Faptul că aceşti oameni cu un înalt simţ civic demonstrează paşnic împotriva nerespectării culmea tocmai de către Guvern şi în general de către toată clasa politică a ţării a legislaţiei în promovarea unor proiecte cu impact semnificativ asupra mediului înconjurător, asupra vieţii, sănătăţii, libertăţii şi nivelului de trai al oamenilor şi comunităţilor umane din zonele viitoarelor locaţii ale investiţiilor, demonstrează fără tăgadă că nerespectarea legii vine chiar din zona politicului şi a Guvernului.

images (2)

Paradoxal, S.R.I. pentru a masca această atitudine anarhică a guvernanţilor şi a politicienilor, dar şi pentru a pregăti înăbuşirea mişcărilor de protest împotriva atitudinilor anarhice ale întregii conduceri a ţării, a căutat să introducă în mod diversionist termenul sau eticheta de ECO-ANARHIŞITI asupra demonstranţilor care demască prin atitudinea lor ANARHIA ÎN ACTUL DE GUVERNARE A POLITICULUI, care culmea EL NU RESPECTĂ LEGEA EXISTENTĂ, ADUCÂND ATINGERI GRAVE PRIN ACEASTA LA ORDINEA ŞI DISCIPLINA SOCIALĂ.

Consider că este foarte grav ceea ce se întâmplă astăzi cu întreaga noastră clasă politică care practică pe faţă ACTUL ANARHIC DE GUVERNARE, dar mul mai grav mi se pare atitudinea tăcută faţă de acestă etichetare a intelectualităţii din România, pătură care ar trebui nu numai să sesizeze utilizarea necorespunzătoarea a termenului de ECO-ANARHIST, dar mai ales asupra sistemului anarhic pe care se bazează actul de guvernare actual în ţară. Surprinzător de jenant este faptul că jurnalişti de frunte au preluat şi utilizat necorespunzător acest termen în materialele pe care le publică în media. Este de neacceptat acest lucru care îi dezonorează total. În loc să pună mâna pe dicţionar şi să vadă (dacă chiar nu ştiau) ce înseamnă acest cuvânt de ECO-ANARHIST, ei se alătură slugarnic politicii injuste practicată de S.R.I. şi mai ales de Guvernul şi Parlamentul actual al României.

Ca să putem împiedica dezvoltarea dezordinii şi a bunului-plac în România, consider că este absolut necesar ca domnul Liviu Maior să ceară scuze publice întregului popor român care a fost jignit grosolan prin această afirmaţie făcută de structurile S.R.I., apoi ca societatea civilă, utilizând toate canalele şi mijloacele de comunicare să ceară Guvernului şi întregii clase politice SĂ ÎNCETEZE CU PROMOVAREA ANARHISMULUI ÎN POLITICĂ, SĂ RESPECTE LEGISLAŢIA ÎN VIGOARE ŞI MAI ALES DIRECTIVELE EUROPENE ÎN DOMENIUL PROTECŢIEI MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR.

Trebuie să solicităm OPOZIŢIEI TĂCUTE din Parlamentul României să ia atitudine faţă de această deviaţie a USL pentru ca actul de guvernare să se desfăşoare numai în spiritul şi în numele legii şi de a sancţiona această abatere a guvernanţilor de la normele corecte de conducere a ţării. Dacă vom amâna acest demers, consider că România va intra într-un mare declin al dezvoltării democraţiei, iar întreaga ordine socială va avea de suferit mulţi ani în viitor. Fac acest APEL CĂTRE TOŢI CETĂŢENII ROMÂNIEI atât pentru respectarea dezideratului de libertate şi democraţie al tutor celor care au murit în decembrie 1989 pentru această cauză, cât mai ales în numele tinerilor, al copiilor şi nepoţilor noştri care trebuie să se dezvolte şi să se afirme într-un mediu ospitalier şi un climat social adecvat cerinţelor şi normelor civilizaţiei europene la care cu toţi am aderat.

Mircea Vintilesu (sursa: Facebook)

No comments:

Post a Comment