Comunicat MEUR – 14 ianuarie 2012

@@@sigla MEUR Mica

MIŞCAREA EURO-CIVICĂ ROMÂNĂ (MEUR), care s-a constituit pe principiul constituţional "Societatea civilă - Prima putere în Stat", constatând reacţia societăţii civile la evenimentele legate de dezbaterea proiectului legii sănătăţii, analizând cauzele care au determinat multiplele reacţii ale populaţiei, emite următorul:

COMUNICAT

MEUR salută şi susţine demersul societăţii civile de implicare în dezbaterea publică a proiectului legii sănătăţii. Considerăm că participarea publicului la formularea şi luarea deciziilor este o atitudine justificată, de tip european, care evidenţiază creşterea nivelului civic educaţional al societăţii româneşti.

MEUR, prin specificul activităţii sale şi prin sprijinul membrilor săi, prin care dorim o integrare în structurile Uniunii Europene a cetăţenilor români în dubla lor calitate de cetăţeni români şi de cetăţeni europeni, susţine implicarea societăţii civile în procesul dezbaterii publice a acestei legi.

MEUR apreciază că proiectul legii sănătăţii este un document de o importanţă deosebită pentru poporul român, regretabil fiind că a fost redactat sub formă incompletă, ambiguă, care abordează doar efectele deteriorării stării de sănătate a populaţiei, fără a lua în calcul şi cauzele.

MEUR solicită transformarea proiectului de lege a sănătăţii într-un cod de legi care să abordeze integrat, pe principiul cauză-efect, toate problemele privind sănătatea populaţiei României, inclusiv sistemele de tratament specifice tuturor categoriilor sociale şi de vârstă ale populaţiei, raportate la specificul fiecărei regiuni a ţării.

Pornind de la aceste principii cu caracter general, MEUR prin membrii săi, îşi manifestă disponibilitatea de a participa activ şi responsabil la toate tipurile de dezbateri care pun în formă integrată toate problemele legate de ocrotire a sănătăţii populaţiei, inclusiv pentru conştientizarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor români.

Preşedintele Consiliului Director MEUR,

Mircea Vintilescu

14 ianuarie 2012

No comments:

Post a Comment