Comunicat MEUR – 18 februarie 2012

@@@sigla MEUR Mica

Referitor la materialul redactat de Asociaţia Profesioniştilor în Protecţia Mediului şi postat de Mişcarea Euro-Civică Română intitulat „ASEDIUL BĂRĂGANULUI CONTINUĂ - SUNTEM PREGĂTIŢI PENTRU URMĂTOARELE DEZASTRE ÎN URMA VISCOLULUI DIN LUNA FEBRUARIE?” privind avertizarea producerii unor posibile inundaţii în zonele de intravilan ale unor aşezări umane afectate de efectele viscolului, solicităm ca ONG-urile să se solidarizeze demersului făcut de noi, prin care am adus la cunoştiinţă autorităţilor publice centrale şi locale efectele impactului negativ care poate afecta viaţa, sănatatea şi bunurile materiale ale oamenilor din aceste localităţi.

http://miscareaeurocivicaromana.blogspot.com/2012/02/asediul-baraganului-continua.html

Solicităm totodată o solidarizare pentru a deveni parte alături de APPM şi MEUR privind acţionarea în justiţie a acestor autorităţi care au fost informate de noi cu mult timp înaintea producerii acestor dezastre, pentru ca în conformitate cu prevederile din LEGEA NR. 265 DIN 29 IUNIE 2006 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, Art. 5. – „Statul recunoaşte oricărei persoane dreptul la un mediu sănătos şi echilibrat ecologic, garantând în acest scop”:

"d) dreptul de a se adresa, direct sau prin intermediul organizaţiilor pentru protecţia mediului, autorităţilor administrative şi/sau judecătoreşti, după caz, în probleme de mediu, indiferent dacă s-a produs sau nu un prejudiciu;

e) dreptul la despăgubire pentru prejudiciul suferit."

Prin acest demers vrem să atragem atenţia tuturor autorităţilor cât mai ales Guvernului Român că respectarea legilor şi mai ales a drepturilor cetăţenilor nu reprezintă o glumă, că în această situaţie vor fi direct răspunzători pentru ineficienţa de care dau dovadă. Asigurăm pe această cale pe toţi cetăţenii din localităţile afectate de viscol că SOCIETATEA CIVILĂ din România este permanent alături de ei şi va lupta cu toate mijloacele legale pentru a le asigura protecţia de care au nevoie.

Preşedintele Consiliului Director MEUR,

Mircea Vintilescu

No comments:

Post a Comment