Falsitatea abordării unor probleme reale

breaking news

Supun atenţiei tuturor cititorilor şi membrilor acestui grup următoarea situaţie: Ne-am permis să postăm pe grupul Erupţie Anti-Corupţie:

(http://www.facebook.com/home.php?sk=group_122113671199045&ap=1)

două articole de pe blogul Mişcării Euro-Civice Române numite:

1. Vocea tăcută a tineretului român

(http://miscareaeurocivicaromana.blogspot.com/2011/06/vocea-tacuta-tineretului-roman.html)

2. Dă Doamne UDMR-ului şi puţin bun simţ!

(http://miscareaeurocivicaromana.blogspot.com/2011/06/da-doamne-udmr-ului-si-putin-bun-simt.html)

aşa cum postăm pe diferite grupuri de interes de pe Facebook. Ne-a uluit şi ne-a uimit reacţia administratorului Sanda Pralong ca urmare a postărilor noastre, drept pentru care redăm aici comentariile acesteia, precum şi comentariile noastre punctuale.

(Diacriticele din postările doamnei Sanda Pralong ne aparţin întru totul, pentru ca mesajele să poată fi citite în limba română. Majusculele sunt din textul original. Exprimarea în romengleză aparţine autoarei – ex.: post-uri, focusul paginii…)

Sanda Pralong

"Minunat îndemn, domnule Vintilescu, dar vă rog insistent să NU POSTAŢI AICI DECÂT TEXTE LEGATE DIRECT ŞI EXPLICIT DE ETICĂ ŞI CORUPŢIE pentru a nu dilua continuu mesajul acestei pagini, vă mulţumesc!

Aceeaşi remarcă, această pagină NU ESTE UNA GENERALISTĂ ŞI/SAU POLITICĂ ci una cu un SCOP CLAR, acela de a se focaliza pe ETICĂ ŞI/SAU CORUPŢIE. Administratorii îşi rezervă dreptul de a şterge post-urile care nu respectă focusul paginii. Vă mulţumesc ptr înţelegere!"

Mircea Vintilescu

"Remarc o înţelegere greşită a problematicii abordate. UDMR-ul şantajează România sau mai bine zis, corupe formaţiunile politice aflate în alianţă cu această organizaţie culturală. Şantajul este clar şi vizibil. "Noi nu susţinem ideea reorganizării teritoriale" şi ca atare, ne retragem din coaliţie. Restul membrilor coaliţiei acceptă tacit acest şantaj, fără comentarii. Oare de ce nu au luat o poziţie clară, când o minoritate sfidează in integrum dorinţa majorităţii. Corupţia aici se află. A interesului guvernării cu orice preţ. Cine nu vede, ori este orb, ori se află în cârdăşie cu ei. Sunt dezolat de această ameninţare gen UDMR, de a şterge dreptul la opinie. Nu cred că este bine să spălaţi creierele naţiei române în a identifica ceea ce toţi cunosc drept corupţia la vârf din România. Aici este buba, ne facem că abordăm o problematică de interes naţional, CORUPŢIA, prin estomparea şi inhibarea formelor clare de dezvăluire a ei. Consideraţi că această CORUPŢIE se referă numai la şpaga măruntă, dată unui asistent medical sau unui agent agricol??? Vă înţelaţi! CORUPŢIA ESTE SUSŢINUTĂ LA VÂRF DE ACEŞTI OAMENI FĂRĂ CARACTER, CARE ACCEPTĂ ŞANTAJUL POLITIC ÎN FAVOAREA UNOR FACILITĂŢI DEOSEBIT DE CONSISTENTE pentru a GUVERNA, MÂNJIND POPORUL ROMÂN CU DISPREŢUL ŞI AROGANŢA UNOR MINORITARI LIPSIŢI DE BUN SIMŢ. Vă rog să mai reflectaţi şi să încercaţi să faceţi anumite corecturi în formula de exprimare faţă de această atitudine.

Sincer, eu am crezut că tineretul este adevărata forţă şi bogăţie a României, care poate în mod real să se lupte cu corupţia. În cadrul acestei logici, am postat acest articol, arătând clar şi motivaţia pentru care această forţă latentă din România trebuie să se implice. Credeţi că adevăraţii oameni corupţi sau profitori ai acestei formule de organizare socială existentă pot să lupte cu corupţia?

Eu sunt sigur că nu. A lupta cu corupţia mare sau mică, trebuie să ai o motivaţie anume. Când te asociezi cu grupuri de interese care apără mascat corupţia, nu poţi realiza o activitate de moderator autentic şi util temei propuse dezbaterii. Aş putea să vă sugerez că mă retrag din acest grup, dar aş face o mare greşeală, asta însemnând să insult tineretul şi să-l condamn la aceeaşi tăcere la care dvs. faceţi apel.

Aştept ca toţi tinerii din România să se implice vehement în această problematică, dar nu într-o formă selectivă, cum o propuneţi dvs. Pentru că a avea vârsta de 20-30 de ani nu este o problemă selectivă de gândire, ci o problemă de existenţă comună. Nu m-ar deranja cu nimic dacă în urma acestor comentarii îmi veţi sugera să mă retrag de pe acest grup. Regulile de politeţe mă obligă să fac acest lucru, dar în locul meu vor apărea mult mai mulţi care vă vor atenţiona cu privire la necesitatea implicării celor care în mod real sunt beneficiarii corupţiei şi victimele corupţiei.

Motivul pentru care postăm toată această formulă de atitudini este de a ne disocia total de o astfel de abordare şi de a arăta că multe acţiuni ale unor grupuri au caracter declarativ şi lipsit de finalitate, care încearcă să deturneze gândirea corectă de la problematicile reale şi arzătoare ale României, la acţiuni nesemnificative gen: FALIMENTUL UNEI SOCIETĂŢI COMERCIALE ESTE DATORAT FEMEII DE SERVICIU."

femeie de serviciu

Acţiunile de tip declarativ şi fără finalitate sunt dăunătoare vieţii publice româneşti, dând posibilitatea autorilor să se remarce într-un fals concept educaţional modern care nu foloseşte nimănui. Opiniile moderatorului mai sus menţionat, indiferent cu câtă vehemenţă critică sunt exprimate, vor constitui o matrice de atitudine pentru ceea ce ne-am propus ca Mişcare Euro-Civică Română să facem în viitor. Invităm pe toţi cei care vor citi aceste rânduri să nu se sfiască a se implica şi a-şi exprima liber opinia. Noi nu suntem orgolioşi şi nici nu dorim să vă indicăm un azimut anume. Vrem să vă cunoaştem adevărata părere şi probabil, în viitor, de ce nu şi atitudinea.

Mişcarea Euro-Civică Română

No comments:

Post a Comment