Românii nu s-au schimbat…

1

Românii nu s-au schimbat. În '89 erai făcut comunist dacă nu erai alături de majoritate. Acum eşti făcut băsist dacă nu eşti alături de majoritate. Românii nu s-au schimbat deloc. Au două criterii de selecţie: ori... ori!!! Asta a dus la scindarea societăţii în două tabere mari, care se încrâncenează să se lupte între ele... fără nici un rezultat. Nu primesc de mâncare, nu primesc beneficii, sunt carne de tun, sunt infanteria grea pe care cei din spate o folosesc în războiul lor.

Învăţătura care ar trebui însuşită din toată această încrâncenare este una: eu ce vreau pentru viitorul meu, al copiilor mei, ai nepoţilor mei, a ţării în general?

Încă mai este liber să gândim, să votăm, să ne alegem calea. Toată campania mizerabilă dusă de profitorii din jurul unui preşedinte labil, bolnav aş zice, deşi nu sunt medic (doar pentru ca să-şi păstreze posturile călduţe şi avantajele şi beneficiile primite din partea unui om care nu mai poate decide nici pentru el, darmite pentru alţii) a scindat această ţară, a stricat prietenii, asocieri, a adus dihonia în familii şi a lăsat un gust amar tuturor, pro sau contra.

2

A nu avea nici o speranţă spre un mai bine, a trăi un an de zile într-un scandal continuu pe diferite teme, începând de la defăimarea publică până la dezinformarea tuturor şi culminând cu "fuga-i ruşinoasă dar e sănătoasă" (neprezentarea la referendum, statul în bănci în Parlament la voturi decisive pentru pulime), toate au făcut ca societatea românească să fie degradată la maximum.

Iresponsabilitatea monstruoasă a unora care trăiesc pe principiul "dacă nu eu, după mine potopul" va fi plătită la un moment dat în istorie. Cine nu ştie istorie, riscă să repete greşelile trecutului.

Mona Bernhardt-Lörinczi

No comments:

Post a Comment