Bunul iobag şi ţara lu' Papură Vodă (2)

biruri-impozite 00

Vorbeam în articolul precedent despre BIRURI şi IMPOZITE. Pentru ce le dăm? Pentru ca aceia care ne conduc să poată trăi liniştiţi împreună cu familiile lor şi împreună cu tot arborele lor genealogic încă nenăscut. Toate aceste sume colectate se duc într-un mare sac național care se cheamă PIB şi din care conducătorii se înfruptă distribuindu-le către instituţii ale statului, prin Ministere. Atenţie, ale STATULUI, nu ale CETĂȚEANULUI!

biruri-impozite 01

De ce spun asta, deoarece statul şi instituţiile acestuia nu mai aparţin de mult cetăţeanului şi nici nu au aparţinut vreodată.

Statul distribuie banii către Sănătate, însă ştim foarte bine că serviciile de sănătate nu au fost niciodată gratuite. Chiar dacă oficial aşa se spune, suta de lei băgată în buzunarul fiecărui angajat din domeniul sanitar, de la portar până la profesor doctor, tot contribuţie se numeşte (desigur e vorba de sume mult mai mari, acesta era doar un exemplu).

Statul distribuie banii către Ministerul Învăţământului, dar şi aici intervin multe alte dări pe care trebuie să le suportăm tot noi cetăţenii creduli şi oneşti ai acestei ţări: rechizite, fondul clasei, fondul şcolii, cadouri de ziua fiecărui cadru didactic, meditaţii, examene, diplome etc.

Statul distribuie banii în proiecte naționale pentru drumuri şi autostrăzi (zicând că se împrumută pentru acestea din fonduri europene pe care tot noi cetăţenii le rambursăm), însă ne impune taxe de pod, de drum, de autostradă, de ape reziduale şi pluviale sau taxe de primă înmatriculare pentru autovehicule.

Statul distribuie banii către Justiție, însă chiar şi atunci când ţi se spune că în anumite probleme legate de drepturi cetăţeneşti beneficiezi de gratuitatea actului de justiție, eşti sfătuit (atunci când primeşti un termen de peste un an de zile), să-ţi iei un avocat. Cum este posibil să ţi se scurteze termenul dintr-o dată, doar pentru că ai cotizat suplimentar luându-ţi un avocat?

Statul distribuie banii către Armată, însă armata se implică în fel şi fel de forţe de “menţinere a păcii”, prostindu-ne copiii să moară pe meleaguri străine pentru un pumn de dolari. Odinioară armata era respectată, deoarece întotdeauna “întorcea” ceea ce primea, oferindu-se să ajute în campanii agricole, în construcţii, la paza obiectivelor sau în activităţi industriale.

Statul distribuie banii către Poliţie, însă poliţia a ajuns în toate sondajele de opinie să fie cotată cu cel mai mic coeficient de încredere. Poliţia a ajuns să fie BRAŢUL ARMAT AL PUTERII POLITICE, cel care luptă împotriva cetăţeanului onest. Dacă deschizi gura pe stradă eşti săltat imediat şi dus la secţie pentru că ”ai tulburat liniştea publică”. Dacă te organizezi în grupuri mai mari trebuie să ceri aprobare pentru a demonstra paşnic, altfel eşti socotită ca şi grupare instigatoare la răsturnarea ordinii de drept. De parcă ei, reprezentanţii statului, ar trebui să aibă un loc predilect de unde să fure şi să comită ilegalităţi.

biruri-impozite 03

În esenţă, întreaga ordine de drept a statului în România (şi nu numai), se bazează pe forţarea cetăţenilor să susţină din punct de vedere material o maşinărie care nu-şi dovedeşte nicicum utilitatea din punct de vedere al sprijinului pe care ar trebui să-l acorde cetăţenilor. Şi atunci întreb: LA CE NE FOLOSEŞTE SĂ LE FACEM BUZUNARUL MARE?!

Dumitru Zburlea

No comments:

Post a Comment