Conferinţă Timişoara - decembrie 2014

Sub motto-ul:
”Dacă ne dorim o viață mai bună, o garanție pentru sănătatea noastră și a urmașilor noștri, atunci fiecare cetățean trebuie să se informeze și să se implice responsabil în viața comunității”, asociația civică Mișcarea Pentru Apărarea Familiei și Mediului organizează în Timișoara conferința urmată de dezbateri cu tema:

”PROTECȚIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR ȘI DREPTUL LA VIAȚĂ”

Conferința va fi susținută de domul Prof. dr. Mircea Vintilescu și în cadrul acesteia vor fi abordate următoarele teme:

1. De ce dreptul la viața, sănătatea, libertatea și bunăstarea comunităților umane este condiționat de promovarea unui sistem eficient de abordare a problemelor din domeniul protecției mediului înconjurător.
2. Știm să formulăm strategii și politici eficiente în domeniul protecției mediului înconjurător?
3. Unele deficiențe majore din legislația națională referitoare la protecția mediului înconjurător și efectele negative produse de acestea în organizarea unor activități eficiente.
4. Schimbările climatice la care suntem martori ne impun o nouă abordare a principiilor fundamentale care trebuie să stea la baza atât a protecției mediului înconjurător, cât și a altor reglementări constituționale și legislative.
5. Ce rol ar trebui să aibă societate civilă din Timișoara în apărarea și consolidarea pe termen scurt, mediu și lung asupra dreptului lor la viață, sănătate, libertate și bunăstarea, cât și asupra eficientizării activităților privind protecția mediului înconjurător.

Conferința urmată de dezbateri se va desfășura joi, 4 decembrie 2014, începând de la ora 16:00 și va fi găzduită de Centrul Creștin METANOIA, Calea Torontalului nr. 61.

Există și parcare în spațiul adiacent acestei locații.

Cetățenii interesați pentru audierea și coparticiparea la această tematică sunt invitați să ia parte la această acțiune cu caracter interactiv.

Mircea Vintilescu

No comments:

Post a Comment