Indiferenţa generează suferinţă şi moarte

cross

Este regretabil că astăzi am aflat o ştire cutremurătoare: două persoane au murit în casă (probabil după o lungă suferinţă) de inaniţie. Cum este posibil aşa ceva în mileniul 3 şi mai ales într-un municipiu reşedinţă de judeţ, când aceste persone locuiau şi la bloc, probabil la parter?

Mă întreb de ce plătim serviciile sociale din primării dacă ele nu cunosc ce se întâmplă în teritoriu.

Îi propun Domnului Boc ca în calitate de prim-ministru să sancţioneze cu 50% penalizare din leafă pe o perioadă de 10 ani pe primarul Călăraşiului (eventual şi din pensie), apoi pe toţi acei responsabili de acest caz.

Pun o întrebare către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române cum de nu sancţionează pe acei preoţi din parohia respectivă care nu se preocupă de starea enoriaşilor, mai ales că eram în plină perioadă de procesiuni religioase. Se vede că pe aceşti preoţi îi preocupă doar tot ce este aducător de bani nu şi misiunea lor de slujitori ai Domnului.

Este greu de înţeles cum vecinii din bloc nu au aflat de aceşti amărâţi de oameni care mureau în casă de inaniţie. Puteau fi ajutaţi cu o pomană de mâncare şi apoi asociaţia blocului era obligată să anunţe autorităţile statului despre situaţia din blocul lor.

Această indiferenţă arată cât de mult ne-am înstrănat unul de altul şi acest lucru este de neacceptat pentru viitor. Cred că este timpul să luăm lucrurile în serios şi să procedăm ca cetăţeni educaţi. Nu este normal să tolerăm indiferenţa, ignoranţa faţă de semenii noştri pentru că acest lucru, mai devreme sau mai târziu ne va afecta direct chiar pe noi. Dacă această familie care a decedat şi pentru care nimeni nu a zis nici măcar DUMNEZEU SĂ-I IERTE (sau să ne ierte pe noi pentru indiferenţă) avea ciumă bubonică contagioasă şi cronică? Cum ar fi reacţionat vecinii din bloc şi toată populaţia Călăraşiului, care astăzi ar fi trebuit să fie spitalizaţi sau băgaţi în carantină?

Aceste persoane nu au fost victimele propriului lor sistem de viaţă, ci sunt victimele noastre, lucru care ar trebui să ne îngrijoreze şi să ne dea mult de gândit ca acest lucru să nu se mai repete. Indiferenţa faţă de semenii noştri dovedeşte o indiferenţă a noastră faţă de noi, fapt care va avea repercusiuni grave.

Mircea Vintilescu

No comments:

Post a Comment