Televiziune online dedicată filmelor documentare româneşti

cinetronix 01O idee excelentă pe care a avut-o un compatriot de-al nostru, conştient de promovarea valorilor româneşti. Nu acelaşi lucru se poate spune despre televiziunea naţională, plătită din banii noştri, ai voştri, ai tuturor contribuabililor din România, un abuz care se perpetuează de ani de zile fără ca societatea civilă să se sesizeze în acest sens. Pentru cei care încă nu ştiu mai nimic despre televiziunea naţională (mă refer la tinerii care nu au proprietăţi, aşadar facturile sunt plătite încă de părinţi) iată câteva informaţii utile.

Televiziunea Română (TVR) are statutul de instituţie publică şi emite pe şase canale. Are un canal experimental, care emite în sistem High Definition: TVR HD. TVR acoperă cele mai importante ştiri la nivel naţional, prin cinci studiouri teritoriale. TVR îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, în conformitate cu Legea 41/1994, Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) este numit de către Parlament pe o perioadă de trei ani, iar CA cuprinde 13 persoane desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Principala sursă de finanţare a TVR o reprezintă taxa TV, care în acest moment este cea mai scăzută din Uniunea Europeană, adică 4 lei/familie lunar. Fondurile pe care TVR le primeşte de la bugetul de stat merg în proporţie de 98% direct către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru transmisia terestră.

Dar să revenim la televiziunea online, dedicată filmelor documentare româneşti. Ea cuprinde două secţiuni:

cinetronix 02

cinetronix 03

Link-ul paginii este: http://www.cinethronix.ro

Lăudăm iniţiativa de readucere a televiziunii române acolo unde îi este locul. O pagină excelentă care merită vizitată şi promovată. Felicitări iniţiatorului.

cinetronix 04

Mona Bernhardt-Lörinczi

No comments:

Post a Comment